BIHFUDBAL

Prvotimci Borca oduševili učenike na takmičenju “Fudbal u škole”: U školama se rađaju karijere

Prvotimci Borca Aleksandar Subić i Goran Zakarić zajedno sa trenerom Vinkom Marinovićem prisustvom i savjetima oduševili su školarce koji su učestvovali na prvom od šest regionalnih takmičenja u sklopu projekta “Fudbal u škole”.

Ukupno 12 ekipa sa oko 150 mališana iz banjalučke regije u petak je odmjerilo snage u dvorani Osnovne škole “Borisav Stanković”, a niko od njih nije krio oduševljenje što su imali priliku da uživo vide asove koje su do sada uglavnom gledali putem televizije. Projekat Fudbalskog saveza Republike Srpske koji je podržala UEFA počeo je prije mjesec dana širom Srpske, a do sada su završena opštinska takmičenja. Na jednom sličnom prije više od dvadeset godina zablistao je i Zakarić.

– Prvo takmičenje u karijeri bilo mi je školsko, nešto slično ovome. Odmah nakon toga sam počeo da treniram u Kozari. Imao sam osam, devet godina i tada je praktično počela moja karijera. Drago mi je što postoji ovakav vid turnira i siguran sam da će neko od ovih mališana imati uspješnu karijeru. Možda jednog dana neke od njih budemo gledali kako igraju za Borac – rekao je Zakarić.

Šef stručnog štaba “crveno-plavih” Vinko Marinović nije krio oduševljenje time što je i Borac mogao da doprinese čitavom događaju.

– Gledajući ovu djecu prisjetio sam se školskih dana. Ovo je pravi put i dobra baza jer se talenat lako prepozna i oni najbolji nastave svoj put dalje – rekao je Marinović.

Učenica Osnovne škole “Miloš Dujić” iz Čelinca Dragana Krnjevac srećna je što je dobila priliku da se takmiči sa vršnjacima iz drugih gradova i iskreno podvlači da njene saigračice i ona nisu imale tešku prepreku da bi stigle do regionalnog takmičenja.

– Slavile smo na opštinskom takmičenju, lako smo slavile jer su naše rivalke bilo malo smotane. Zavoljela sam fudbal, volim da branim, a učiteljica mi je rekla da to radim dobro – rekla je Dragana.

U projektu “Fudbal u škole” učestvuje 170 škola iz svih krajeva Republike Srpske, a polako se približava i sama završnica premijernog izdanja. U ponedjeljak će biti održana regionalna takmičenja u Zvorniku i Prijedoru, 18. novembra na programu je turnir u Trebinju, a dan kasnije u Istočnom Sarajevu, dok je posljednje takmičenje u Doboju 25. novembra. Republičko takmičenje biće održano početkom decembra u Banjaluci.

Završnica sve bliže

Direktor projekta “Fudbal u škole” Srboljub Vuković zadovoljan je načinom na koji protiče premijerno izdanje.

– Prešli smo više od polovine puta, a čeka nas najzanimljiviji dio. Ideja je da završnice takmičenja posjećuju renomirani fudbaleri. Vidjeli smo u Banjaluci koliko učenicima znači dolazak Gorana Zakarića, Aleksandra Subića i Vinka Marinovića. Možda i neko od ovih klinaca postane novi Zakarić s obzirom na to da je i on ovako počeo, kako nam je rekao – naglasio je Vuković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: pop over to this site
  2. Povratni ping: Web Hosting
  3. Povratni ping: 티비위키
Back to top button