ATPTENIS

CICIPAS NAKON PORAZA OD RUBLJOVA Bolji sam, kreativniji, raznovrsniji… VIDEO

Grčki teniser Stefanos Cicipas dao je prilično neobičnu izjavu poslije poraza od Andreja Rubljova na ATP finalu u Torinu.

Rus je slavio sa 3:6, 6:3, 6:2 i plasirao se u polufinale, a šampion iz 2019. godine završava takmičenje u grupi.

– Servirao sam dobro, pronašao sam svoje tačke, ali on je dobar na riternu i vrtatio je mnogo lopti. Pokušao sam da malo miksujem pri kraju. Nisam se osjećao ugroženo, samo san želio da probam nešto novo – rekao je Cicipas i dodao:

– Šteta. Osjećam se kao bolji igrač. Osjećam se da sam mogao više da uradim loptom danas (od njega), osjećam da sam bio kreativniji. To čak ne moram ni da kažem, mislim da je očigledno. Ipak, on je uspio da odnese pobjedu sa tih nekoliko oruđa koje ima – danas je uspio da ih iskoristi maksimalno i da pobijedi.

Rubljovu je prvo bilo potrebno neko vrijeme da razumije šta je tačno Cicipas rekao, a onda je odgovorio:

– Hm, pa ne znam imam li nekoliko oruđa ili ne… Ako idemo udarac po udarac, mislim da je njegov bekhend bolji od mog. Njegov forhend nije bolji od mog. Servis mu nije brži od mog. On je brži… Jasno je da je on bolji igrač jer više rangiran i ostvario je bolje rezultate. U to nema sumnje, ali ako gledate naše mečeve, uvijek su teške bitke. Ove godine sam dvaput izgubio od njega u tri seta, sada sam pobijedio u tri sata. Uvijek su to neizvjesni mečevi, samo me je u Monte Karlu rasturio.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트
  2. Povratni ping: Betkick
  3. Povratni ping: 늑대닷컴
Back to top button