KOŠARKA

“Igrao sam derbije u Španiji i Grčkoj, ali srpski je poseban”

Trener Zvezde Duško Ivanović govorio je na konferenciji za medije nakon pobjede protiv Partizana (73:76) u meču 12. kola Evrolige.

Bio je to prvi “večiti” derbi u istoriji kontinentalnog takmičenja i peta pobjeda u nizu od kako je crnogorski stručnjak preuzeo tim sa Malog Kalemegdana.

– Jeste posebno, igrao sam u Španiji i Grčkoj derbije, ali ovo je nešto specijalno. Čestitao sam navijačima Partizana, bilo je pravo navijanje, da li može da potraje tako pa da svi uživamo u košarci. Meni je teško motivisati igrač za druge utakmice, ali protiv Partizana svi hoće da igraju. Moram da ih smirim, a ne da im dižem adrenalin – rekao je Ivanović.

Govorio je i o problemima koje je njegova ekipa imala.

– Od početka utakmice smo imali problem sa skokom u odbrani. Partizan je imao sedam ofanzivnih skokova u prvoj četvrtini. To je bio naš veliki problem, ali generalno smo odigrali dobro. Mi sa Partizanom ne možemo da igramo na 90-100 poena – ističe Ivanović.

Ne želi da se njegova ekipa previše uzdiže.

– Važna utakmica, ali znate koliko ima do kraja lige? Možemo da imamo i niz poraza, treba biti realan. Liga je duga i normalno je da bude uspona i padova. Strpljenje, videćemo na kraju sezone – rekao je Ivanović i dodao:

– Nemojte da mislite da smo najbolji, duga je liga. Naš mentalitet je da u svaku utakmicu ulazimo kao da možemo da je pobedimo.

Govorio je i o Luki Vildosi koji je trojkama održao ekipu u igri.

– Veoma je dobar košarkaš, lider ovog tima. Ovo može da radi protiv svake ekipe. Imao je dve ključne trojke koje su bile izrazito važne – zaključio je Ivanović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button