BIHRUKOMET

Smailbegović: Nadamo se Evropi, ali nismo pod pritiskom

Rukometaši Leotara arhivirali su i dobojsku Slogu (33:30) u 14. kolu Premijer lige te će, bez obzira na ishod posljednjeg jesenjeg kola, zimsku pauzu provesti na drugom mjestu.

Rezultat je to kojim se ponose na jugu Srpske i koji dokazuje da ovaj klub napreduje iz sezone u sezonu. Trebinjci su od 14 mečeva dobili 11, remizirali sa Bosnom, te izgubili od Izviđača i Krivaje na gostovanjima. Dvorana “Miloš Mrdić” ostala je neosvojiva čak i za klubove koji su prije početka sezone gajili najviše ambicije poput Slobode, Gračanice, Borca…

– Moramo da budemo zadovoljni kako se odvijala polusezona. Biti drugi na tabeli nije mala stvar, a posebno sam srećan što smo ostvarili sve pobjede na domaćem terenu. Naša publika to zaslužuje, bodre nas iz meča u meč bez razlike ko nam je protivnik. S druge strane, u svlačionici vlada sjajna atmosfera, koja je uz kvalitetan rad osnovni preduslov za dobre rezultate – rekao je za “Glas Srpske” lijevokrilni rukometaš Ajdin Smailbegović.

Pobjeda u srpskom derbiju bila je peta u nizu, a meč protiv Dobojlija prelomljen je krajem prvog i početkom drugog poluvremena. Sloga je bolje otvorila utakmicu, u nekoliko navrata vodila i sa tri gola razlike, ali je Leotar finiširao sa 3:0 i na pauzu otišao sa 16:15. U istom ritmu domaći su otvorili i nastavak, pobjegli na komotnu razliku i stigli do trijumfa. Polusezonu iz snova zatvaraju u Maglaju.

– Nije bilo lako protiv Sloge, a neće biti ni protiv Maglaja. Otkako su promijenili trener, igraju dobro, ali mi idemo sa puno samopouzdanja. Pokazali smo da možemo da igramo sa svima, drugi smo na tabeli i nema razloga da razmišljamo u negativnom smjeru – naglasio je Smailbegović.

Leotaru je prošle godine izmakla Evropa, a čini se da je opet realna priča o premijernom izlasku na međunarodnu scenu.

– Ne opterećujemo se mnogo time iako bismo, naravno, voljeli da se dogodi takav rasplet. Kvalitetno radimo, uživamo u svakoj utakmici i potajno se nadamo ispisivanju istorije. Ipak, naučili smo da je svaki idući meč najvažniji – zaključio je Smailbegović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 코인선물
  2. Povratni ping: 방콕 변마
Back to top button