BICIKLIZAMTRKA BANJA LUKA-BEOGRAD

Doboj na biciklističkoj mapi svijeta

Drugu godinu zaredom Doboj će biti domaćin jedne od etapa 17. biciklističke trke “Beograd Banjaluka”, a kao i u minulom izdanju iz grada na tri rijeke karavan će krenuti ka Prijedoru.

Poručeno je ovo danas nakon sastanka gradonačelnika Doboja Borisa Jerinića i direktora biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimira Kuvalje.

Njih dvojica ovom prilikom potpisali su ugovor, a Jerinić je dobio i potpisanu žutu majicu prošlogodišnjeg pobjednika.

– Izuzetno sam srećan što ćemo ponovo ugostiti bicikliste sa četiri kontinenta. Dobili smo pohvale za dobro domaćinstvo prošle godine, pa nema razloga da tako bude i ove. Imamo odličnu saradnju sa organizatotima trke koji rade odličnu stvar na promociji naših gradova i Republike Srpske. Želja nam je da iduće godine budemo domaćini cilja jedne od etapa i u dogovoru sa delagacijom trke mislim da ćemo taj plan realizovati bez ikakvih problema – rekao je Jerinić.

Trka će ove godine biti održana od 19. do 22. aprila, a takmičari će iz Doboja do Prijedor avoziti 21. aprila. Kuvalja je potvrdio da prijave za idu odlično i da ponovo na startu očekuje maksimalnih 25 ekipa, odnosno 175 takmičara.

– Sa predstavnicima gradskih vlasti Doboja imamo izuzetnu saradnju i siguran sam da će to ponovo biti izuzetno lijep događaj. Prošle godine bilo je mnogo publike na startu i duž gradskih ulica, a nama je cilj da polako ali sigurno profilišemo Doboj kao grad biciklizma pošto je nadaleko poznat kao grad rukometa, a svjedoci smo da je i fudbal u posljednje vrijeme u velikoj ekspanziji. Učinićemo sve prije svega sa aspekta bezbjednosti i dobrog domaćinstva da sve prođe u najboljem redu, kao što je to bilo prošle godine – naglasio je Kuvalja.

Prva etapa biće vožena od Beograda do Bijeljine 19. aprila, dan kasnije na program je najteža etapa od Bijeljine do Vlasenice, a uskoro će biti poznato mjesto starta posljednje etape koja tradicionalno završava u Banjaluci. Pokrovitelji trke su predsjednici Republike Srpske i Srbije, resorna ministarstva sporta, kao i gradovi i opštine kroz koje trka prolazi.

– Srećan sam što iz godine u godinu imamo snažniju podršku koja se ne ogleda samo u finansijama, već i razumijevanju koliko je trka značaja sa svih drugih aspekata. U karavanu je više od 400 ljudi iz svih krajeva svijeta, značajnu injekciju osjete i hotelijeri, te svi oni kojise bave uslužnim djelatnostima – zaključio je Kuvalja.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: buy clone cards
Back to top button