ATPTENIS

ĐOKOVIĆ UOČI SRPSKA OPEN Igraće se vrhunski tenis, konkurencija će biti jaka

Samo šest dana ostalo je do početka teniskog spektakla Srpska open, turnira iz ATP 250 kategorije, koji će biti održan od 16. do 23. aprila u Banjaluci.

Đorđe Đoković, direktor turnira Srbija open, poručio je da su organizatori u završnoj fazi priprema pred otvaranje turnira i naglasio da je jedan od velikih izazova bilo i kratko vrijeme koje su imali za sve poslove.

– U završnoj smo fazi priprema pred otvaranje turnira. Bilo je vrlo teško ovako nešto organizovati za samo pet meseci, ali smo uspeli uz veliku pomoć grada Banjaluke i Republike Srpske. Svi su stali iza ovog turnira i mnogo sam im zahvalan što su pomogli da pokažemo i ATP-u da je apsolutno sve moguće uz prave ljude i pravu organizaciju – rekao je Đorđe Đoković za RTS.

Direktor turnira je govorio i o značaju ove manifestacije, kao i dosadašnjih turnira, kako za afirmaciju tenisa na ovim prostorima tako i gradova Banjaluke i Beograda koji aplicira za domaćinstvo ATP turnira iz serije 500.

– Imamo visoke standarde i trudimo se da svake godine napredujemo, a idemo ka toj licenci 500. Iz tog razloga sve što radimo, radimo na najvišem mogućem nivou – dodaje Đoković.

I ove godine lista učesnika na turniru je veoma bogata, a uz najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, uz sve srpske  tenisere učešće su potvrdili i mnogi proslavljeni igrači poput Vavrinke, Rubljova, Borne Ćorića.

Đorđe Đoković je konstatovao da će konkurencija biti veoma jaka i da će se igrati zaista vrhunski tenis.

Prokomentarisao je i dosadašnje igre i specifičnu formu svog brata Novaka, konstatujući da očekuje da će na predstojećem turniru u Monte Karlu sigurno pružiti maksimum i sigurno doći do završnice turnira.

“Smatram da je na Balkanu tenis veoma popularan i treba da ima nekoliko turnira. Eto imamo turnire u Umagu, Beogradu i sada u Banjaluci i videćemo da li možemo da uključimo još jedan grad i da pokažemo da smo adekvatna teniska publika i opravdamo ovo poverenje koje nam je ATP dao”, zaključio je Đorđe Đoković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button