EVROPSKE LIGEFUDBALTRANSFERI

Bahar već spremio tri pojačanja za Zvezdu

Iako smo nedjeljama daleko od ozvaničenja Baraka Bahara kao novog trenera Crvene zvezde, već se spekuliše o njegovim pojačanjima.

Prema pisanju izraelskih medija on je već i sastavio spisak igrača koje planira da dovede među crveno-bele za sezonu u kojoj će Zvezda igrati grupnu fazu Lige šampiona.

Na spisku su tri imena, od kojih su dva dobro poznata.

Prvi je Bogdan Planić, koji je već nekoliko puta bio na meti Crvene zvezde.

On je ljetos igrao za Makabi u dvomeču plej-ofa za Ligu šampiona, potom je otišao u Ujedinjene Arapske Emirate za 1,8 miliona evra, ali zbog povrede nije još ni debitovao za Šabab Al Ahli.

Uz njega, piše Sport5, Bahar u Beogradu vidi i nigerijskog napadača Entonija Nvakaemea s kojim je radio u Hapoel Ber Ševi, prije no što je on za 1,1 miliona otišao u turski Trabzon u kojem je proveo četiri sezone.

Sada igra za Al Fahju u Saudijskoj Arabiji i mada mu je već 34 godine, Bahar ga je htio i u Haifi, ali Makabi nije imao novca.

Nvakaeme je, inače, u Turskoj igrao kao krilo, a prošle sezone postigao je 15 golova uz 11 asistencija.

U Al Fahji, gdje je saigrač sa Vladimirom Stojkovićem i Milanom Pavkovim, uglavnom je centarfor.

Tu je još jedno relativno poznato lice – bivši kapiten Makabija, 26-godišnji Neta Lavi, zadnji vezni koji je prije godinu dana dominirao protiv Zvezde, a onda otišao u Japan za pola miliona evra.

Lavi bi, kako prenosi One, mogao da napusti Japan samo ako bi Gamba ispala iz Džej lige, a solidne su šanse da se to desi.

To ipak znači da u Beograd ne bi mogao prije zime, jer ljeto nije opcija.

Dakle, sva tri pojačanja su na dugačkom štapu – Lavija koči Gamba, Nvakaeme ima još ugovor sa Saudijcima, za Planić bi prvo moralo da se vidi u kakvom je fizičkom stanju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button