KOŠARKAREGION

EVROLIGA ARHIVIRANA Partizan počinje plej-of ABA lige

Košarkaši Partizana dočekaće ekipu Studentskog centra u prvom meču četvrtfinala plej-ofa regionalne ABA lige.

Partizan će u hali Aleksandar Nikolić igrati od 19 časova i 30 minuta zbog zauzetosti Arene.

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je pred početak četvrtfinalne serije ABA lige protiv da se ekipa okreće primarnom cilju poslije ispadanja iz Evrolige.

– Primarni cilj koji smo imali je osvajanje ABA lige i u potpunosti smo posvećeni izazovima koji nas očekuju. Igramo protiv ekipe koja je pokazala da ne smemo da je potcenimo i koja je i ove i prošle sezone pokazala da ume da bude nezgodna – rekao je Obradović na konferenciji za medije u Beogradu.

Na pitanje da li je ekipa spremna da se “prebaci” sa Evrolige na ABA ligu, Obradović nema dilemu.

– Za mene je Evroliga završena priča, ni sa kim više ne pričam o onome što se desilo, svi smo se okrenuli novom cilju. Zamolio sam ljude iz stručnog štaba i igrače da se ne vraćamo na Evroligu i da razmišljamo samo o onome što nas čeka. Pretpostavljam da ćemo biti na nivou motivacije kao i do sada, a možda čak i motivisaniji, pogotovo jer su imali dosta dana da se pripreme. Poštujemo protivnika, ali želimo da krenemo pobedom počnemo plej-of – istakao je Obradović.

Partizan će na ovom meču igrati bez povređenog Alekse Avramovića. Drugi meč na programu je 18. maja u Podgorici, a termin eventualne majstorice biće naknadno objavljen.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button