ATPTENIS

NOVAK U ČETVRTFINALU RIMA Nori lopticom pogodio Đokovića koji mu je okrenuo leđa VIDEO

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrfinale Mastersa u Rimu, pošto je pobijedio Britanca Kamerona Norija 6:3,6:4.

Đoković je bez velikih problema i poslije sat i 28 minuta igre uspio da eliminše britanskog tenisera.

Duel je počeo sa dvadesetak minuta zakašnjenja, a razlog je navodno bio Đokovićev odlazak na neočekivani medicinski tretman. Srbin je navodno povrijedio rame tokom jutarnjeg treninga, zbog čega je zatražio medicinsku pomoć, ali ni to nije poremetilo Novakov početak meča.

Već u drugom gemu oduzeo je servis rivalu, kada je iskoristio prvu brejk loptu.

Vodio je Đoković 4:1, a prednost brejka sačuvao je do kraja ovog dijela igre i poslije 40 minuta imao je prednost u setovima.

Poslije uvodnih servis gemova u durgom setu, Đoković je prvi prvi došao do brejka, ali je Britanac uzvratio brzo istom merom.

U četrvtom gemu desila se scena koja je obilježila ovaj meč i koja je probudila Đokovića. Tada je Nori smečovao za izjednačenje, ali u noge Đokovića, iako je ostatak terena bio prazan.

Lopticom je pogodio u nogu srpskog igrača, dok je Đoković bio okrenut leđima ka mreži. Uslijedio je oštar pogled Novaka poslije toga, iako se Nori izvinio zbog svog poteza.

Đoković je vidno bijesan bio zbog toga, ali poslije tog poteza stisnuo gas i čekao prvu priliku da završi započeto. Do brejka je došao u devetom gemu, kada Nori nije uzeo ni poen na svoj servis, da bi u nastavku rutinski priveo meč kraju poslije manje od sat i po igre.

Đoković će za mjesto u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Popirin – Rune.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button