GRAND SLAMTENIS

IMA LI RAZLOGA ZA STRAH Čavića su zbog Kosmeta diskvalifikovali, da li će i Novaka FOTO

Poruka Novaka Đokovića nakon odličnog starta na Rolan Garosu, imala je snažan odjek u svjetskim medijima.

Najbolji srpski teniser je poslije meča sa Aleksandrom Kovačevićem na kameri ispisao poruku “Kosovo je srce Srbije, stop nasilju”, što je izazvalo ogromnu pažnju svjetske javnosti.

Mnogi se sada pribojavaju da bi Novak zbog političke poruke mogao biti kažnjen, slično kao što je svojevremeno sankcionisam srpski plivač Milorad Čavić, koji je 2008. godine diskvalifikovan za Evropskog prvenstva u Ajndhovenu jer se na ceremoniji dodjele medalja pojavio u majci sa identičnom porukom koju je Đoković danas uputio poslije meča, prenosi Sportal.

Ima li bojazni od slično epiloga i za Novaka?

Međutim, čini se da u slučaju jednog od najboljih tenisera svih vremena ne postoji bojazan isključenja sa turnira, posebno što posljednjih godinu dana imamo situaciju gdje ukrajinski teniseri i teniserke često govore o ratu u svojoj zemlji i šalju poruke političke sadržine.

Sasvim je razumljivo da u takvoj situaciji oni ne snose nikakve sankcije, a očekuje se da identičan slučaj bude is a Novakom.

Ipak, u potencijalna reakcija mogla bi da dovede do upozorenja da se naš as ubuduće ne oglašava sa porukama slične sadržine, a druga mogućnost je da on bude novčano kažnjen.

Nakon što je njegova poruka odjeknula svijetom Đoković je rekao da ga ne zanima da li će ga kazniti zbog nje i da bi opet ponovo isto. Dakle, potpuno je jasan stav srpskog tenisera da je ovo isključivo vid podrške srpskom narodu na Kosmetu, koji ovih dana prolazi kroz teške momente.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button