FUDBAL

Benzema: Odlučio sam se za Arabiju zato što je muslimanska država

Karim Benzema rekao je pred 62.000 ljudi na promociji u novom klubu da se odlučio za dolazak u Saudijsku Arabiju zato što je to muslimanska država.

Benzema je predstavljen pred prepunim stadionom Kralj Abdulah, a okupljenima je rekao da je oduševljen što je došao u Saudijsku Arabiju.

– Ovo je mjesto gdje želim da budem. Odlučio sam se za Saudijsku Arabiju prije svega zato što je muslimanska zemlja i prelijepa je. Za mene je važno da budem u muslimanskoj zemlji. Volio bih da tečno govorim arapski, Meka je blizu mjesta u kom ću živjeti, tako da se ovdje osjećam na svom – rekao je Francuz prilikom obraćanja navijačima.

Benzema (35) je rekao da želi da pomogne Al Itihadu da se podigne i dodao da se raduje što će igrati i protiv dugogodišnjeg saigrača iz Reala Kristijana Ronalda, koji je član Al Nasra.

– Želim da podignem ime kluba, uprkos tome što je već visoko, jer je drugi najuspješniji u ovdašnjem fudbalu poslije Al Hilala. Tu je Kristijano Ronaldo s jedne strane, a s druge sam ja. To će sigurno uticati da saudijski fudbal napreduje. Osjećam se dobro i srećno, zadovoljan sam zbog dolaska u legendarni klub. Naravno, to je za mene novi izazov, novi život i jedva čekam da počnem sa treninzima – zaključio je Benzema.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button