KOŠARKANBA

NIJE SVE U NOVCU Jokić htio da ga udari, on hoće da ostane u Denveru

Košarkaš Denver Nagetsa Brus Braun volio bi da ostane u tom timu nakon osvajanja NBA šampionata.

Braun je u ovosezonskom plej-ofu bio “x” faktor sa klupe Nagetsa odakle je u prosjeku imao 12 poena, 4 skoka i 1,1 ukradenu. U sve tri kategorije je bio u Top 3 među igračima koji mečeve nisu počinjali u startnih pet.

Braun je prošlog ljeta potpisao dvogodišnji ugovor sa Nagetsima, s tim što se on pita da li će ostati u Koloradu i u drugoj godini.

On je ove sezone zaradio 6,5 miliona, a za narednu ima igračku u vrijednosti od 6,8 miliona američkih dolara.

Ukoliko to odbije, Denver bi mogao da mu ponudi startnu platu od oko 7,88 miliona dolara, što je povišica od 20 odsto u odnosu na ono što trenutno ima.

Braun je bio ključan čovek sa klupe u trijumfalnom putu Nagetsa i poslije pete utakmice protiv Majamija je prokomentarisao da je konačno došlo vrijeme da bude plaćen koliko vrijedi. Ubrzo je modifikovao tu konstataciju.

– Želim da ostanem. Ovo je savršen spoj. Nije sve u novcu, on će doći. Tako da, ne brine me to trenutno – rekao je Braun.

Očekuje se da ostali timovi ponude platu u rangu od 12,2 miliona pa naviše. To u određenom scenariju može i Denver, ali teško da će to uraditi zbog prelaska granice poreza na luksuz.

S obzirom na to da je i ranije pristajao da bude plaćen manje nego što vrijedi, određeni NBA insajderi predviđaju da bi mogao da odigra i narednu sezonu po aktuelnom ugovoru za Denver. To bi omogućilo da kao slobodan agent 2024. godine dobije platu od 13,4 miliona.

Braun se naročito istakao u četvrtoj utakmici finala protiv Majamija kada je postigao 21 poen na 8/11 šuta iz igre. Čak 11 poena je postigao u posljednjoj dionici, a jedan šut je uspjeo i da umalo inzervira Nikolu Jokića.

– Braun je imao neverovatno veče, bio je agresivan pogotovo u poslednjoj deonici. Kada je šutnuo onu trojku sa korakom unazad hteo sam da ga udarim, ali je ubacio pa sam bio srećan. On brzo uči i prihvata i to je jedna od najboljih stvari kod njega, a uz to se ne plaši pritiska – rekao je Jokić poslije te utakmice.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button