ATPTENIS

SA 27 GODINA Beretini odlazi u penziju?

Mateo Beretini razmišlja o prestanku igranja. Takve glasine kruže Italijom o svom ne tako davno najboljem teniseru.

Beretini od Junajted kupa u prvom dijelu januara nije dobio više od dva meča po turniru, na ATP listi je sa nekadašnjeg šestog mjesta pao na aktuelno 34, stalno se žali na povrede, predaje mečeve…

O velikoj krizi finaliste Vimbldona od prije dvije godine govorio je i možda najbolji teniser Azura svih vremena, Nikola Pjetranđeli, a nije imao nijednu dobru riječ za svog zemljaka.

– Da li Mateo zna šta radi? Ima 27 godina, zgodan je, bogat i slavan, ali da li je to sve što želi u životu? – obrušio se šampion Rolan Garosa iz 1959. i 1960.

– Ne razumije pod kakvom je srećnom zveijzdom rođen. Zarađuje milione evra i sve razbacuje. Nadam se da glasine o njegovom povlačenju nisu tačne. Bilo bi to dramatično i za njega i za italijanski tenis.

Pjetranđeli nema milosti za mnogo mlađeg zemljaka:

– Zaista ne znam šta mu prolazi kroz glavu, mislim da ni on sam ne zna. Niko to ne zna, ali žalosno je da ima bogatstvo u talentu i sve razbacuje. Odustao je od igranja na Kvinsu, ne vjerujem da će biti spreman za Vimbldon.

Nije tajna šta Pjetranđeli smatra da je povod Beretinijevog pada ali ne želi da izgovori.

– Svi mislimo na isti razloga, mada možda to nema veze – nije izgovorio ime Melise Sate, 11 godina starije italijanske TV zvezde sa kojom je Mateo u vezi.

Njegova kriza se vremenski poklapa sa periodom otkako je upoznao Satu koja je u Italiji poznata po burnim vezama sa poznatim sportistima. Bila je udata sa Kevina Princa Boatenga, sa kojim ima dijete, zabavljala se sa Bobom Vijerijem, a mediji u SAD tvrde da je supruga Kobija Brajenta zbog nje podnijela zahtjev za razvod prije desetak godina.

Italijanski mediji vrše toliki pritisak na Satu, da je morala da iznese svoju verziju događanja u medijima.

– I kada sam bila u braku sa Kevinom a on imao duže pauze zbog povrede, ljudi su tvrdili da sam ja kriva zbog previše seksa. Ista priča je i sada iako Mateo boluje od iste povrede koju je dobio godinu dana prije nego što je mene upoznao – podsjeća na njegove probleme sa trbušnjacima koji ga opet muče.

– Uvijek su žene krive.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button