GRAND SLAMTENIS

Vimbldon sprema posebnu ceremoniju za Federera

Organizatori Vimbldona u utorak će organizovati posebnu ceremoniju na Centralnom terenu Sveengleskog kluba u Londonu na kojoj će se odati poštovanje svim uspjesima Rodžera Federera na najvećem teniskom turniru na svijetu.

Federer je osam puta osvajao titulu na Vimbldonu, a prošle godine je završio karijeru. Ceremonija je zakazana za utorak od 14.15, pred početak igre na najvećem terenu.

Švajcarski teniser je od 2003. do 2007. godine bio nezaustavljiv na londonskoj travi, a potom je do trofeja stizao i 2009, 2011. i 2017. godine. Posljednjim trijumfom je postao novi rekorder po broju titula na Vimbldonu, pošto je nadmašio Pita Samprasa, a Novak Đoković ima šansu da se izjednači sa njim.

Izvršna direktorka Vimbldona Sali Bolton rekla je da će ceremonija biti održana da bi se odalo poštovanje Federeru kao čoveku koji je osvojio najviše titula u muškom singlu na najvećem turniru.

– Imaćemo trenutak tokom kojeg ćemo slaviti njegova dostignuća i reći mu hvala za sve uspomene – rekla je Boltonova.

Sedmostruka osvajačica Vimbldona Serena Vilijams, koja se isto povukla prošle godine, takođe je pozvana, međutim, s obzirom na to da je u drugom stanju nije u mogućnosti da doputuje u Londonu.

– Naravno, želimo joj sreću do kraja trudnoće i nadamo se da ćemo je možda vidjeti ovdje sljedeće godine – naglasila je Boltonova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button