ATPGRAND SLAMTENIS

“Rafu bole Novakovi rekordi”

Endrju Kasl, bivši britanski teniski, sada TV komentator, smatra da Rafaelu Nadalu nije prijatno zbog rekorda Novaka Đokovića.

On je za “Metro” rekao kako je nemoguće da Španac ne osjeća ništa zbog toga što je izgubio lidersku poziciju u trci za najveći broj grend slem trofeja.

– Mislim da ga sve to pomalo boli. Zanimljivo mi je kada neko ko je bio rekorder to više nije, a ljudi gledaju njegov Tviter nalog da vide da li je on poslao čestitke i koliko to iskreno zvuči. Onda vas intervjuišu. Vidio sam Linforda Kristija čiji je britanski rekord na 100 metara oboren. I mislite li da je Linford želio da neko obori njegov rekord? Ne znam, ali prilično sumnjam u to – kaže Kasl.

Kako je sve to “procesuirao” španski teniser, drugo je pitanje.

– Da ne bude zabune oko toga, Rafa će gledati taj Novakov rekord i reći sebi, ‘želim to ponovo, možemo li da pomjerimo Rolan Garos šest mjeseci?’ Naravno da je to kao kod teniserki, Kris Evert i Martina Navratilova, fantastično rivalstvo, gurale su jedna drugu do kraja. Kada je Rodžer Federer spasao meč lopte u finalu Vimbldona protiv Đokovića, kada je Novak pobijedio 2019. godine, mislio sam, ‘da li bi to mogla biti razlika, znate, pitao sam se može li Federer da ostane ispred njega. Ali nije uspio. Da, svi oni žele rekorde, svjesni su toga. I nema šanse da žele da im neko preotme te rekorde, bez ikakve sumnje. Nebitno je kakav im je javni status. To je nalik Oskarima kada neko kaže da mu je drago da ih je taj drugi dobio. Mislim da ih to pomalo boli – zaključio je Kasl.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button