GRAND SLAMTENIS

Alkaras: Gladan sam, želim i više od četvrtfinala

Karlos Alkaras je nastavio put na ovogodišnjem Vimbldonu.

Mladi španski teniser našao je načina da neutrališe servise i forhende Matea Beretinija i prvi put je prošao među osam najboljih u Londonu.

Po završetku meča, Alkaras je bio vidno zadovoljan.

– Znao sam da će biti teško. Igrao je ovdje finale, odličan je. Nije bilo lako vratiti se poslije prvog seta. Znao sam da ću morati da koristim svoje šanse, da budem fokusiran. Bilo je bitno da držim koncentraciju. U tome sam bio odličan, zato sam srećan što sam dobio meč – kaže Alkaras.

Teniser iz Mursije je rekao da se neće zadovoljiti četvrtfinalom iako je to sebi postavio kao prvi cilj prije turnira.

– Gladan sam, želim i više od četvrtfinala. To je nešto što sam htio, prošle godine ispao sam u osmini. To mi je bio cilj, da budem među osam. Sada, kada sam tu, hoću više. San mi je da igram finale i osvojim titulu jednog dana. Nadam se da ću doći do tog sna možda već ove godine, ali najbitnije je da sam u četvrtfinalu – dodao je svjetski broj jedan.

Meč između njega i Runea biće prava poslastica.

– Sjajno je, igraće dva mlada momka koji ostvaruju svoje snove. To je sjajno za tenis, sa Holgerom sam igrao mnogo turnira. Kada smo imali još 12 godina. Prošli smo kroz sve kategorije zajedno, igrali na sjajnim turnirima. Igrati četvrtfinale sa njim je fenomenalno, uživaću u tome. To je sjajno i za navijače. Obojica ćemo sigurno uživati – zaključio je Alkaras.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button