EVROPAKOŠARKAREGION

POZIV KOJI SE NE ODBIJA Mirotić najbliži Partizanu

Grčki košarkaški novinar Sotiris Betakis kaže da je najtraženiji evropski košarkaš Nikola Mirotić već prihvatio poziv koji se ne odbija – od najvećeg.

Taj poziv, kako tvrdi ovaj kolumnista grčkog portala SDNA, stigao je direktno od Željka Obradovića.

Čim najtraženiji košarkaš Evrope završi komplikovanu proceduru raskida saradnje sa Barselonom, preseliće se u tabor šampiona ABA lige i postati deo crno-belih.

Ova informacija ima smisla pošto su i pojedini španski novinari nedavno prenijeli kako je Kevin Panter između ostalog produžio saradnju sa Partizanom jer je znao da će mu Mirotić biti saigrač u narednoj sezoni.

– Slučaj Mirotić je bez presedana. Od momenta kada je postalo jasno da ide iz Barselone, pola Evrope ga je željelo, a on je čistio buraniju. Sve dok nije stigao poziv. A svi znaju šta se dešava kada najveći pozove. Partizan je veliki favorit za potpis Nikole Mirotića – tvrdi Batakis.

Najveći, koga pominje Batakis u ovoj priči, je naravno Željko Obradović.

– U svakom slučaju to će se desiti tek kada Mirotić i Barselona postignu dogovor. Kada se to desi, i ako se desi, gotovo sigurno da će mu naredna stanica u karijeri biti Partizan.

Mirotić, podsjetimo, ima i ponudu Zvezde kao i Monaka i Milana, a prethodno je odbio ponude grčkih velikana Olimpijakosa i Panatinaikosa.

I prema pisanju Italijanskog novinara Alesandra Luiđija Mađija, Mirotić bi mogao karijeru da nastavi upravo u crno-belom dresu zbog svojih dobrih odnosa sa trenerom Željkom Obradovićem.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button