KOŠARKANBA

Pogledajte gdje kladioničari pozicioniraju Jokića za MVP 2024.

Kladioničari stavljaju Jokića na prvo mjesto sa +450 za osvajanje MVP titule, dok je dvostruki MVP Janis Antetokounmpo odmah iza na +550, a druga zvijezda Luka Dončić dolazi na +600.

Čak i oni ne pretjerani fanovi košarke sada prepoznaju Jokića kao najboljeg igrača svijeta nakon što je osvojio MVP finala NBA lige i odveo Nagetse u istoriju.

U 69 utakmica regularne sezone, Jokić je zabijao 24.5 koševa, hvatao 11.8 skokova i kreirao 9.8 asistencija po meču dok je bio najbolji u NBA ligi s 70 odsto pravog šuta. Jokić je predvodio ligu u ocjeni učinkovitosti igrača, dobitnim dionicama, boksu plus-minus i vrijednosti u odnosu na rezervnog igrača.

U borbi protiv Vulvsa, Sansa, Lejkersa i Hita u prošloj postsezoni, Jokić je zabio 30 po utakmici, imao 13.5 skokova i stvorio 9.5 asistencija dok je u postsezoni šutirao 55 odsto iz igre.

Jokićev treći MVP biće zapamćen po tome što su ga mediji pokrali i dali Embidu, koji je pobijedio s velikom razlikom uprkos tome što su Nagetsi veći dio sezone bili u centru trke za prsten.

Ono što bi mogla biti zabavna priča koja se razvija u NBA nije rivalstvo Jokića protiv Embida, kojeg je očito nadmašio, već “Džoker” protiv grčkog “Alfabeta”. Srbin i Grk međusobno su se suprotstavili na međunarodnoj sceni, sada svaki ima po dva MVP-ja NBA lige, MVP-ja finala i prsten, a slične su starosti. Njih dvojica ne mogu igrati igru drugačije, ali svaki ima ogromno poštovanje prema drugome.

Nagetsi su prošle sezone osvojili titulu prvaka, ali Milvoki Baksi su bili najbolji u regularnoj sezoni i bila je potrebna povrijeda Antetokounmpa da ih uspori, prenosi “DenverSports”.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button