GRAND SLAMTENIS

Safijulin: Novak je na drugom nivou, pregaziće vas

Ruski teniser Roman Safijulin dao je komplimente na račun igre Novaka Đokovića na ovogodišnjem Vimbldonu.

– Rekao bih da sam u trećem, četvrtom i posebno u prvom setu napravio jednu grešku koja me je skupo koštala tih setova na kraju. Treći i četvrti set su bili identični. Igrao sam dobro na svoj servis, ali u nekim momentima sam izgubio koncentraciju, a Janik je dodao gas i slomio me – ocijenio je Safijulin.

Ruski teniser je na pitanje novinara koliko šansi ima Janik Siner u meču polufinala Vimbldona protiv Novaka Đokovića rekao:

– Mislim da je Novak mentalno najjači. Ne mogu da opišem kako, ali mi se čini da je mentalno na drugom nivou. Kada igrate protiv njega treba da ste u formi 120% ili 150% konstantno. Ako treba da igrate pet setova, morate da konstantno da budete na tom nivou, ako samo padnete za pet odsto, gotovi ste, pregaziće vas – rekao je Safijulin.

Najbolji srpski teniser se u polufinalu VImbldonu sastaje sa Italijanom Janikom Sinerom, sa kojim je odigrao do sada tri meča.

Upravo je jedan od tih mečeva bio na Vimbldonu prošle sezone kada je uspio da se vrati iz dva seta minusa i na kraju dobije meč četvrtfinala.

Drugi meč polufinala igraju Karlos Alkaras i Danil Medvedev.

Đoković brani titulu na Vimbldonu, pošto je prošle godine u finalu savladao Australijanca Nika Kirjosa.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button