EVROPAKOŠARKAREGION

MUNDOBASKET Spisak postoji – i konačno stiže

Selektor Srbije Svetislav Pešić prvog dana nove radne nedjelje objaviće spisak putnika na Mundobasket.

Dugo očekivana lista imena stiže na dan okupljanja i početka priprema, dugo nakon što je i poslednja evropska selekcija saopštila svoju.

Da li iza čekanja stoji nešto više, tek tokom vikenda se pojavila informacija da na planetarnu smotru neće putovati nekoliko velikih imena.

Među njima se svakako ističe Nikola Jokić kojeg je čak i novi kapiten Bogdan Bogdanović pokušao da ubedi – bezuspešno.

Da je sva nesreća barem u tome, ali Pešiću su Vasilije Micić, Nikola Kalinić, Stefan Jović, Ognjen Jaramaz, Aleksej Pokuševski i Nemanja Bjelica takođe poručili da neće doći.

Mnogo je pitanja pre nego što Pešić izađe pred novinare u ponedeljak u 16 časova u “Kraun plazi”. Ko će igrati plejmejkera? Da li se Teodosić vraća? Da li ćemo dobiti prvog stranca u istoriji reprezentacije (u liku najverovatnije Kevina Panter? Na ta i sva druga pitanja ćemo dobiti odgovor u navedenom terminu.

Do tada, ostaje nam da se nadamo da će se barem neko predomisliti od gore pobrojanih. U suprotnom nas očekuje sudbina SAD i slanje C tima u Aziju. Što i nužno ne mora da se ispostavi kao loše, jer bolje i onaj koji hoće i ne ume, nego onaj koji ume, a neće. A, daleko od toga da i naše rezervne opcije ne umeju, ipak smo i dalje zemlja košarke. Barem u ostacima.

Mundobasket je na programu od 25. avgusta do 10. septembra, a Srbija je u grupi sa Portorikom, Kinom i Južnim Sudanom.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button