ATPGRAND SLAMTENIS

HVALOSPJEVI ZA ALKARASA “Osvojiće više od Samprasa”

Američki teniser Džimi Konors impresioniran je pojavom Karlosa Alkarasa u svIJetu tenisa.

Mladi teniser iz Mursije sa 20 godina već ima dvIJe grend slem titule i prvi je na svJetskoj listi.

Konors, koji je takođe bio broj jedan, uvJeren je da će momak sa juga Španije nadmašiti rezultat Amerikanca Pita Samprasa, koji je osvojio 14 grend slem titula.

– Recimo da će Alkaras igrati do 33. godine. Dakle ima još 13 godina tenisa. Neka recimo igra još 12 godina, to je ukupno 48 slemova. I ako ne bude bio pun sebe, rekao bih da će možda dođi do 15 slemova. I to pod uslovom da slučajno ne pomisli kako će moći da prestane da radi i da će sve doći lako. Mora da nastavi kako je počeo i kako čini sada i čini se da hoće. Ima tu strast, taj osmijeh, uzbuđenje, osjećaj za ono što radi – kaže Amerikanac u svom podkastu “Prednost Konors”.

Džimi je u sjajnoj karijeri osvojio 109 titula, od toga osam na grend slemu.

– Imate nekoliko klinaca koji će svakako doći i koji se već sada ugledaju na njega. Imaju 16, 17, 18 godina, gledaju ga i kažu, ‘ ako on to može, mogu i ja. Ukoliko on radi tako, i ja ću’. Ipak, svako od njih mora da nađe svoj put. On već sada pokazuje da je uzor za mlade. Sve zavisi od toga šta će doći iza njega, jer on zna šta je ispred njega i ne mislim da ga je imalo strah od toga – zaključio je Konors.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button