ATPGRAND SLAMTENIS

“Đoković GOAT? Brojke sve govore”

Amerikanac Kris Jubenks privukao je pažnju teniskog svijeta ovog ljeta.

Prije svega sjajnim partijama na Vimbldonu gdje je dogurao do četvrtfinala u kojem je poražen u pet setova od Danila Medvedeva.

Jubenks je zahvaljujući tome znatno napredovao na svetskoj listi, trenutno je na 32. mjestu na ATP listi, a nedavno se uključio u vječitu debatu o tome ko je GOAT svjetskog tenisa.

Amerikanac je mišljenja da su brojke u toj cijeloj priči najvažnije, a to upućuje da je Novak Đoković najbolji svih vremena.

– Da, to je moje mišljenje. Lično moje. Činjenica je da je ta priča o GOAT jako subjektivna. Sve zavisi šta vam se dopada. Federer je promijenio način na koje tenisere gledaju na globalnom nivou. On je bio globalna ikona – kaže Jubenks.

Ali Novak je po njemu u prednosti.

– U smislu tenisera sa titulama, rekordima, nedjeljama na prvom mjestu, Novak je taj koji ima brojke. Neki mogu da kažu da je Federer više značio za sport i ne bih da se raspravljam sa njima o tome, ako je to po njima priča oko GOAT. Moja se odnosi na to ko je najbolji teniser u svakom pogledu. Znači igrač kog odaberete i stavite na bilo koju podlogu protiv bilo kog protivnika – zaključio je Jubenks.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button