EVROPAKOŠARKA

KAPITEN BOGDAN Ne mislimo o Jokiću i Vasi, imamo Milutinova

Košarkaška reprezntacija Srbije pobijedila je u utorak u atinskoj “OAKA areni” na prvoj javnoj pripremnoj utamici pred Svjetsko prvenstvo. “Orlovi” su bili bolji od Grčke, a najefikasniji u timu Svetislava Pešića bio je kapiten Bogdan Bogdanović, košarkaš koji se vraća u nacionalni tim prvi put još od prethodnog Mundobasketa, koji je održan u Kini 2019. godine.

Bogdanović je protiv tima Dimitrisa zabilježio 15 poena, 7 skokova i 5 asistencija.

– Trenutno je hemija u timu najvažnija i na tome radimo. Tek smo odigrali jednu pripremnu utakmicu, a Grci i mi se dobro poznajemo – rekao je Bogdanović okupljenim novinarima u Atini posle utakmice.

Kapiten Srbije je odgovorio i na pitanje grčkih medija o tome kako se ekipa prilagođava na odsustvo Nikole Jokića i Vasilija Micića.

– O tome ne mislimo sada. Pre smo razmišljali o toj temi. Imamo dobre igrače, kao što je Milutinov. Ne žalimo zbog toga što momci ne igraju, niti mislimo da ćemo zbog toga biti eliminisani brzo. Mi se takmičimo i razmišljamo pozitivno. Kada neko izostane, to je dobra prilika da se dokažu momci koji u suprotnom ne bi dobili mnogo minuta – kazao je bek Atlanta Hoksa.

Bogdan je sa franšizom iz Džordžija potpisao četvorogodišnji ugovor, pa će to postati tim u kojem je proveo najduži period u karijeri.

– Da, Partizan i oni. Rekli su mi da žele da me zadrže do kraja moje karijere. Dopada mi se atmosfera koju smo stvorili u Hoksima. Imamo uspone i padove, ali imam osećaj da ćemo biti bolji.

Kada se dotakao Partizana, grčke novinare je zanimalo kako gleda na njihovu prošlu sezonu.

– Partizan je imao neverovatan uspeh prošle sezone, ali znam da Željko nije u potpunosti zadovoljan. On želi veće izazove, želi da osvoji Evroligu. Oba srpska tima u Evroligi sada imaju dobre igrače, ali i dalje je prerano pričati – rekao je Bogdanović.

Tema su bili i potencijalni naturalizovani igrači u srpskoj reprezentaciji.

– Takve stvari su dobre za košarku, ali moraju da se regulišu. Moje mišljenje je da naturalizovani igrači moraju da igraju prvo u nacionalnoj ligi i da nauče lokalnu kulturu… Slično kao što je Vokap uradio u Grčkoj. On je dobar primer – prihvatio je kulturu, pomalo naučio i jezik… Moraju da postoje pravila, a ne samo da se plaća igračima da bi igrali za reprezentacije – kazao je 30-godišnji bek.

„Orlovi“ će se u srijedu u 18.45 sati sastati sa selekcijom Italije. „Azuri“ su prošle godine zaustavili Pešićev tim u osmini finala Evrobasketa, a u ljeto 2021. slavili su i u finalnom duelu olimpijskih kvalifikacija u Beogradu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button