ATPTENIS

ĐOKOVIĆ ILI ALKARAZ Ko će završiti godinu kao broj 1?

Novak Đoković započeo je 391. nedjelju na prvom mjestu na svijetu. Iako trenutno ima veliku prednost u odnosu na Karlosa Alkaraza, trka za poziciju broj jedan biće više nego uzbudljiva, pogotovo zbog Novakove odluke da ne igra mnogo do kraja sezone.

Đoković sada ima 11.795 bodova, što je 3.260 više od Alkaraza. Novak je već sedam puta završavao godinu kao svetski broj jedan, što je rekord, i više puta je naglasio da mu to nije prioritet.

Otuda i njegova odluka da ne igra sve do turnira u Parizu koji počinje krajem oktobra, neće ga biti u Kini gdje je tradicionalno imao uspjeha.

Đoković do kraja godine brani 2.850 bodova, a Alkaraz samo 360. Za razliku od Novaka, Španac je nekoliko puta naglasio da mu je broj jedan na kraju sezone veliki motiv, što znači da će igrati pun raspored do kraja.

U svakom slučaju, Đoković je već obezbijedio 397 sedmica na vrhu, a vidjećemo hoće li uspjeti da probije i magični broj od 400. Igraće još u Parizu i Torinu do kraja sezone (uz Dejvis kup, koji ne donosi bodove), možda i jedan manji turnir prije, ali to nije sigurno.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button