GRAND SLAMTENIS

“Šestorica tenisera mogu da osvoje Grend slem, iako Novak dominira – tu je i Šelton”

Stručni konsultant ESPN Aleksandra Stivenson smatra da šestorica aktuelnih igrača mogu da osvoje Grend slem prije nego što Novak Đoković završi karijeru.

Nekadašnja američka teniserka je gostovala u “Meč poen Kanada”, kada je iznijela svoje mišljenje.

– Postoji nekoliko igrača koji su mi zanimljivi. Možda njih šestorica koji mogu da osvoje Grend slem, iako Novak dominira (smijeh). Tu su uvijek Danil Medvedev, Karlos Alkaras i Novak. Mogla bih da dodam i Andreja Rubljova, iako on još nije prolazio dalje od četvrtfinala na Grend slemovima. Mislim, koliko je puta dolazio do četvrtfinala? To je impresivno. Tu je i Ben Šelton. On u ovom trenutku nije spreman da osvoji Grend slem, ali ko zna? Možda mu se put otvori – rekla je Stivenson.

Ona je dodala i Fransesa Tijafoa na svoju listu, ali i sa njim to je tek petorica tenisera naspram šest koliko ih je istakla da imaju šansu u Đokovićevoj eri da podignu jedan od četiri najveća trofeja.

Zanimljivo je da su od pobrojanih samo Alkaras i Medvedev to do sada uspjeli.

Stivenson je nekadašnja 18. igračica svijeta koja se povukla 2018. godine. Tokom karijere je osvojila jednu titulu na WTA turu, a najveći uspjeh je ostvarila plasmanom u polufinale Vimbldona 1999. godine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button