ATPTENIS

MEDVEDEV PROTIV TRADICIJE Srušiću prokletstvo do kraja godine

Za Danila Medvedeva cijela priča o porazu od Janika Sinera u finalu u Pekingu staje u dva taj-brejka.

– On je bolje servirao, bolje kontrolisao emocije, nije griješio. Igrao je bolje od mene – nabraja Rus.

– Svjestan sam da sam ja sve to morao da uradim, ali nisam uspio. Pravio sam neke glupe greške. Jedino što mogu da kažem da ću se potruditi da, kada sljedeći put budem igrao taj-brejk, odigram bolje. Da bolje serviram, pogađam asove, postižem vinere i tako ga pobijedim baš kao što je on mene.

Nije mu pravo što je na taj način ostao bez titule, pogotovo jer je u prethodnih šest susreta bio bolji od Sinera.

– Bili smo potpuno isti do taj-brejkova. Obojica smo osvajali svoje servise, ovdje je podloga brža uveče, mada mi nije jasno zašto. A onda bi on u taj-brejku zaigrao bolje od mene. Jedini način da se u tenisu napreduje je da moram sve da popravim kada bude sljedeći put u istoj situaciji.

Medvedev se potom našalio na svoj račun i činjenicu da nikada nije isti turnir dva puta osvojio. Ima 20 trofeja ali nigdje više od jednog.

– Do kraja sezone igram na četiri takmičenja i na sva četiri sam već pobijedio. Uvjeren sam da mogu da srušim to prokletstvo i negdje ponovo trijumfujem.

Vremena za odmor nema, masters u Šangaju je već počeo.

– Svi smo već pomalo umorni, kraj je sezone. S druge strane, ne želim sada da stanem, jer znam iz iskustva da kada igram finala, samo treba da nastavim, da ne gubim inerciju. Idem u Šangaj sa ciljem da odigram najbolje moguće.

Kaže da još nije razmišljao o sljedećem izazovu.

– Nisam ni pogledao žrijeb. Vjerujem da su lopte drugačije, nisam siguran kakvi su tereni, tako da će mi trebati malo vremena za adaptaciju. Sigurno je da sam u dobroj formi, čak sam i u finalu osjetio da sam dostigao visok nivo tenisa.

Kao i svi nosioci, i Medvedev je slobodan na startu šangajskog mastersa. Rival u drugom kolu će mu biti Čileanac Kristijan Garin. Ako bude pobjeđivao, drugi nosilac iz Moskve bi već u četvrtfinalu ponovo mogao da igra protiv Sinera ako ovaj savlada Aleksandra Zvereva. Holger Rune se nazire kao mogući suparnik u polufinalu, mada Danac od Vimbldona očajno igra.

U gornjem dijelu žreba, projektivano polufinale bi trebalo da donese duel Karlosa Alkarasa i Stefanosa Cicipasa.

– Idem u Šangaj da pružim maksimum i nadam se tituli – spreman je Medvedev za novo iskušenje.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button