KOŠARKA

ZAGRIJAVANJE ZA DERBI Sferopulos debituje u Železniku, Partizan gost u Hali sportova

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana odigraće ovog ponedjeljka svoje mečeve četvrtog kola regionalne ABA lige.

Zvezda gostuje ekipi FMP-a od 18 časova, dok Mega dočekuje Partizan od 20, tri dana uoči “večitog” derbija u Evroligi (četvrtak, 18.30).

U centru pažnje prije svega će biti Železnik gdje će Janis Sferopulos debitovati na klupi Crvene zvezde.

Zvezda gostuje FMP-u samo dan nakon što je Grk zamijenio Duška Ivanovića na mjestu trenera.

– Znamo kako da nastavimo u toku sezone, uradićemo dosta stvari, idemo korak po korak, ali najvažnije da igrači shvate šta želim od njih, ali da ne trpi naša igra u medjuvremenu. Najvažnija stvar u ovom trenutku je da tim ostane zajedno, da se bori zajedno i da nastavi – rekao je novi trener Crvene zvezde.

Zvezda je, inače, savladala FMP u prethodnih 36 međusobnih duela, a bez poraza je u prva tri kola nove sezone u ABA ligi.

– Čeka nas specifična utakmica protiv ekipe koja je promenila trenera i koja će svakako pokazati određenu reakciju. Nevezano za to, reč je o evorligaškom timu i suvišno je pričati o njegovi kvalitetima. Mi se utakmici radujemo, izvanredna prilika za nas da napredujemo. Dobro smo trenirali, verujem u svoju ekipu i verujem da ćemo iz kolo u kolo podizati nivo igre – rekao je trener FMP-a Nenad Stefanović.

Poslije ovog meča fokus se seli na Halu sportova “Ranko Žeravica” u kojoj će Mega ugostiti Partizan.

Najinteresantnija vijest u vezi sa ovim mečom jeste cijena karata koju je odredio domaćin, a to je čak 2.000 dinara.

Partizan u “svoju” halu stiže neporažen u regionalnom takmičenju, dok je Mega dobila jednu od tri utakmice, protiv FMP-a.

– Igrali smo sa Megom na ABA Superkupu u Podgorici i bila je to jedna veoma dobra utakmica. Ponovo su napravili veoma interesantnu ekipu sa mladim igračima koja je željna dokazivanja i koja će igrati sa najvećom mogućom motivacijom. Na nama je da budemo makar na istom nivou motivacije i da odigramo dobru utakmicu u ABA ligi – rekao je Obradović.

Trener Mega Marko Barać raduje se duelu sa šampionom zbog svojih mladih igrača.

– Očekuje nas utakmica sa aktuelnim šampionom i to je sjajna prilika za naše mlade igrače da se takmiče protiv najboljih. Svakako da je Partizan favorit, ali sam siguran da će moji igrači prihvatiti izazov. Neophodno je da igramo sa velikom energijom i da imamo dovoljno koncentracije da se adaptiramo na dešavanja na terenu – rekao je Barać.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button