EVROPAKOŠARKA

Sferopulos: Pričaću sa Bjelicom, prioritet derbi

Novi trener Crvene zvezde Janis Sferopulos je iznio očekivanja pred prvi ovosezonski derbi u Evroligi, ali je govorio i o statusu Nemanje Bjelice.

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Partizanu od 18 časova i 30 minuta u prvom ovogodišnjem “večitom” derbiju u okviru petog kola Evrolige u “Štark Areni”.

– Prije svega, moram da kažem da je ovo veoma bitna utakmica za oba tima. Naši igrači znaju koliko je ovo važno za naš klub i organizaciju. Daćemo maksimum na terenu, poštujemo Partizan, ali mi smo Zvezda i borićemo se jako – započeo je Sferopulos.

Kako stvari stoje, van protokola zbog povrede će biti kapiten Zvezde Branko Lazić, kao i bek Nemanja Nedović.

– Obojica neće da igraju i za sada ne znamo tačno kada će da se vrate. Pratiće se situacija dan za danom i doktori će da kažu kada budu spremni.

Govorio je i o težini derbija, s obzirom da je kao trener Olimpijakosa i Makabija, mogao da oseti “vrelu” atmosferu.

– Znam da obje navijačke grupe fanatici i žive za košarku. Imao sam iskustva da igram takve utakmice u drugim državama. Ovo su utakmice koje svako volim da igra, pošto su interesantne.

Sferopulos je prije preuzimanja Crvene zvezde pravio pauzu od skoro dvije godine bez trenerskog posla.

– Košarka je ista, sve se radi o intezitetu, brzini, brzim odlukama, agresivnosti i čvrstoći, ništa se nije promijenilo. Za mene je bilo dobro što sam bio van posla. Radio sam na inovaciji i na sebi. Pokušaću to da polako impletiram u tim. Stigao sam pre par dana, radimo na prioritetima prvo i onda ćemo polako ubaciti moju filozofiju.”

Upitan je bio i o statusu Nemanje Bjelice.

– Pričaću sa njim, ali prioritet je da se fokusiram na derbi, ali poslije toga ću pričati sa njim – zaključio je Sferopulos.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button