ATPTENIS

ALKARAS O ĐOKOVIĆU: Ja ću se sljedeće godine boriti za prvo mjesto

Karlos Alkaras nije dobro počeo Završni masters turnir u Torinu, pošto je u prvom kolu “Crvene grupe” poražen od Aleksandera Zvereva.

Naravno, za njega ništa još nije izgubljeno, pošto će moći u naredna dva duela protiv Danila Medvedeva i Andreja Rubljova da izbori plasman u polufinale.

Poslije meča je upitan za komentar nakon što je Novak Đoković osmi put u karijeri osvojio nagradu za najboljeg igrača u kalendarskoj godini.

– Pa, zaslužio je – slegao je ramenima mladi Španac.

– Nema dileme da li je zaslužio ili ne. Osvojio je tri grend slema i igrao finale četvrtog. Mastersi, koliko? Dva ili tri? Izgubio je pet mečeva cijele sezone. To je nevjerovatno. Čujem da je rekao da ovo nije bila sjajna sezona za njega. Zaista impresivno – rekao je osmehom Alkaras.

On je jedini koji se borio sa Đokovićem i “ukrao” mu “zlatni slem” osvojivši Vimbldon.

– Borio sam se za prvo mjesto i imao sam šansu na turnirima koje sam igrao ove jeseni, ali nisam je iskoristio. Sve što mogu da kažem je da čestitam, osmi put je završio sezonu kao prvi na svijetu. Ja ću se sljedeće godine boriti za to, naravno.

Prokomentarisao je i poraz od Zvereva.

– Taj momak ima jedan od najjačih servisa na turu. Imao sam par brejk lopti, ali nisam mogao da ih realizujem. Mislim da je to bio ključ – izjavio je Alkaras i dodao da mu ne nedostaje takmičarskih mečeva.

– Ne bih rekao tako. Ne slažem se, jer sam jedan od igrača koji je odigrao najviše mečeva ove godine. Osjećam se dobro fizički. Tačno je da nisam odigrao mnogo mečeva u drugom dijelu sezone, ali nekoliko sam odigrao odlično, čak i kada nisam pobjeđivao. Ne mislim da mi je potrebno više od ovoga.

Za polufinale će se boriti protiv Medvedeva i Rubljova i mora da bude bolji od obojice.

– Nevjerovatni su. Moraću da budem veoma, veoma fokusiran da bih imao šanse u tom meču, ko god bude došao – rekao je Alkaras.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button