ATPGRAND SLAMTENIS

ĐOKOVIĆ PRIŽELJKUJE GODINU IZ SNOVA Znam da mogu da osvojim “zlatni slem”

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković pred nastup u Dejvis kupu u Malagi dao je intervju za špansku “Marku”.

Srbija u četvratk počinje nastup u Dejvis kupu, a prvi rival je Velika Britanija u četvrtfnalu.

Đoković je u Malagu stigao poslije osvajanja Završnog turnira u Torinu, gdje je uzeo sedmi trpfej i potvrdio prvo mjesto na ATP listi.

Osvajač 24 grend slem titule, osmu godinu završava kao najbolji igrač planete, a ovog ponedjeljka započeo je i rekordu 400. nedjelju na vrhu.

Prvo pitanje za Novaka bilo je šta je sljedeći rekord koji želi da obori.

– To je dobro pitanje. Verovatno rekord po broju osvojenih titula. Želim da osvojim što više turnira i prestignem Konorsa. Uvek su na horizontu rekordi koji se mogu oboriti. Isto tako, želim da imam moje rekorde i istoriju, to je najvažnije. Da bih osvojio velike titule, moram da zadržim nivo intenziteta, posvećenosti i motivacije – rekao je Đoković za “Marku”.

Poslije Đokovićeve pobjede protiv Karlosa Alkarasa u polufinalu ATP Finala u Torinu, trener španskog tenisera Huan Karlos Ferero rekao je da Alkaras mora da uči od Đokovića pofesionalizam i u tenisu i u životu.

– Drago mi je što je to rekao o meni. Veoma poštujem Ferera, na osnovu činjenice da je bio broj jedan. Uvek sam bio impresioniran koliko je bio profesionalan i ozbiljno se bavio tenisom. Očigledno je da je mnogo pomogao Alkarasu ne samo da postigne uspeh, već i da održi poniznost i šampionski mentalitet. Zahvaljujući Huanu Karlosu i obrazovanju njegove porodice, on je zreliji nego što njegove godine sugerišu. Ima samo 20 godina, ali se na terenu ponaša kao neko ko ima mnogo iskustva i zrelosti – istakao je Đoković.

Najbolji teniser svijeta posle osvajanja Torina govorio je da mu je cilj za narednu godinu da osvoji četiri grend slema i napadne olimpijsko zlato u Parizu – popularni “zlatni slem”.

– Da li je bilo realno misliti da ću ove godine osvojiti tri od četiri grend slema? Pre pet godina ili čak pre godinu ili dve, mislim da ljudi nisu mislili da je to moguće. Poznajem sebe i znam da ako se osećam dobro fizički i psihički, da sam sposoban za to. Ne želim da zvuči kao nepoštovanje prema mojim rivalima. Znam da se hiljade igrača bore za isti cilj, ali znam ko sam i verujem u sebe – objasnio je Đoković.

– Biće mi čudan osećaj da igram Igre na Rolan Garosu. Biće sličan osećaju koji sam imao 2012. godine na Vimbldonu. Mislim da je to bilo prvi i poslednji put da su tamo igrali u oporemi u boji, a ne u belom. Igre su posebno takmičenje. Volim olimpijsko selo, volim ceremoniju otvaranja, osećaj predstavljanja svoje zemlje na najvažnijem događaju u svetu sporta. Nije lak turnir za tenisere, jer imamo veoma gust raspored. Sa Rolan Garosa ćemo preći na travu, pa ponovo na šljaku. Zatim dolazi tvrda podloga za kratko vreme, ali ja sam spreman za izazov. Nadam se da ću biti zdrav da se takmičim u Parizu na svom najvišem nivou i pokušam da osvojim olimpijsko zlato – poručio je Novak.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button