GRAND SLAMTENIS

ŠOKANTNA ODLUKA IZ MELBURNA: Ovo je 5 razloga zašto Đoković nije prvi favorit za osvajanje Australijan open

Australijan open je odlučio da kao prvog favorita turnira predstavi Danila Medvedeva, što je mnoge šokiralo.

Najbolji teniser svijeta je čak 10 puta osvajao turnir u Merlburnu, a u 2023. godini okitio se sa 3 grend slem trofeja.

– Nakon što je osvojio finale US Opena Medvedev je završio 2023. godinu sa 66 pobjeda, više od bilo kog drugog igrača na turu – stajalo je u tekstu koji navodi pet razloga zbog kojih je Rus spreman da osvoji Australijan open.

Bio je ekstremno blizu ranije Medvedev, tako tvrdi organizator, pa mu zbog toga sada predviđaju titulu. Zabovljaju da na tom putu mora da pobijedi čoveka koji ima 10 titula.

– Medvedev je već bio u dva finala Australijan opena, što pokazuje da mu se sviđaju uslovi. Dok ga je Novak Đoković nadigrao 2021. godine, došao je jako blizu 2022. kada je Rafael Nadal napravio nevjerovatan preokret – istakli su ini.

Rus je „pronašao najbolju formu na najvećim turnirima“…

– Medvedev svakako djeluje kao da je ponovo rođen. Pobijedio je 19 mečeva zaredom, uzeo tri titule i došao na meč od „Sanšajn dabla“ da bi kasnije uzeo prvu Masters 1.000 titulu na šljaci u Rimu. Za tri mjeseca je pobijedio na 34 od 37 mečeva i sa 11. mjesta došao na drugo. Nakon što je došao u finale Australijan open 2022. Medvedevu je trebalo 18 mjeseci da prođe četvrto kolo grend slema, ali je na Vimbldonu 2023. ponovo zaigrao dobro – navodi se u tekstu.

Ističu i da je „pobijedio sve svoje najveće rivale“.

– Kroz 2023. godinu Medvedev je pobijedio svakog igrača koji je trenutno među top osam na svijetu, sve koji su se kvalifikovali na Završni masters sezone. Pobijedio je Novaka Đokovića u dva seta u Dubaiju, kada je Đoković počeo sezonu sa 15 pobjeda zaredom. Pobijedio je Karlosa Alkaras u polufinalu US Opena kada je Alkaras branio titulu i bio aktuelni šampion Vimbldona – ističu oni, a prenosi Nova RS.

Navode i da je Medvedev motivisaniji i gladniji nego ikada.

– U ovom periodu života se nadam da mogu jako dugo da trajem. Imam ogromnu motivaciju da pronađem svoje granice. Hoću da budem profesionalniji, da se borim jače, da budem bolji na terenu. Mislim da sam pred kraj 2023. bio malo ‘na sve strane’ jer sam bio mentalno umoran. Tako da ću da probam da budem bolji u tom aspektu u 2023 – naveo je on.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button