ODBOJKA

Terzić: Možda je dobro što smo izgubili, da razmislimo šta i kako

Selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić nije bio zadovoljan kako je njegova ekipa igrala u odbrani protiv Brazila, te se nada boljoj partiji protiv Južne Koreje.

Svjetske i evropske šampionke doživjele su prvi poraz na olimpijskom turniru u Tokiju, pošto su u pretposlijednjem kolu grupne faze izgubile od Brazila 3:1 (25:20, 25:16, 23:25, 25:19).

–  Ovo je trebalo da bude derbi grupe, da bude jedna vrlo zanimljiva i kvalitetna utakmica. Međutim, zbog nas to nije bila. Brazil je relativno lako dobio, iako smo mi osvojili treći set. Videli se da ova igra ne može da nam donese rezultat. Pre svega mislim na igru u odbrni. Ne znam šta je razlog, do sad je to funkcionisalo dosta dobro. Izgledalo je kao da smo usporeni i teški na terenu – rekao je Terzić.

Grupnu fazu takmičenja srpske odbojkašice završiće duelom sa Južnom Korejom.

– Možda i bolje što smo jednu utakmicu izgubili, da razmislimo šta i kako i da nastavimo u našem ritmu. Utakmica sa Korejom je prilika za to. Igra se u 9, nismo navikli na taj termin. Taj meč ne odlučuje praktično mnogo, isto je da li si drugi ili treći, ali valjalo bi da podignemo nivo igre“ – rekao je.

Brazil je lider grupe sa maksimalnim učinkom, Srbija je druga sa skorom 3-1, a isti učinak ima i Koreja. Dominikanska Republika i Japan su sa 1-3 na četvrtom i petom mjestu i boriće se u međusobom duelu za prolaz u četvrtfinale. Kenija je na začelju sa svim porazima.

(Sport Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button