GRAND SLAMTENIS

Medvedev: Ne razmišljam o Đokoviću

Ruski teniser Danil Medvedev bio je zadovoljan poslije plasmana u polufinale US Opena.

Drugi igrač svijeta savladao je poslije četiri seta najveće iznenađenje ovogodišnjeg US Opena, Botika van de Zandšulpa.

Poslije meča, Medvedev je na konferenciji za medije iznio utiske.

– Drago mi je što sam ponovo u polufinalu, treći uzastopni put. Nisam mogao da zamislim da će se to desiti prije četiri godine. Meč je bio težak. Prva dva seta sam imao pod kontrolom, on je mnogo mašio i meni je bilo lako. Treći i četvrti set bili su teški, dobro je servirao, igrao je na top nivou. Drago mi je što sam u četvrtom setu bio siguran na servisu, imao brejk lopte, koje sam na kraju iskoristio i pobijedio – rekao je Medvedev.

Treće vezano polufinale. Iskustvo će mu pomoći i da li sada to može da mu pomogne da dođe do finala i pobijedi u finalu?

– Uvijek je teško, pošto znate da ćete igrati polufinale ili finale sa teškim protivnikom. Nikada se ne zna. Možda to bude Novak u finalu? Ali, prvo Feliks ili Karlos. Oni su sad u formi, mlađi su od mene, a ja nisam toliko star. Za njih će to biti prvo polufinale, ali iskustvo ne mora ništa da znači jer ja kada sam došao do prvog polufinala na kraju sam pobijedio. Ne mora da znači da ako ga prvi put igraš da ćeš izgubiti.

Spomenut je Đoković. Da li može da ne misli o njemu?

– Ne razmišljam o njemu. Vidjeli smo da svako svakoga može da pobijedi. Ako dođem do finala i on bude tamo, biću srećan i on će biti srećan. Ne igramo istim danima, pa gledam njegove mečeve, prvenstveno jer volim tenis. Ne navijam ni za koga, samo pratim – rekao je Medvedev.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button