ATPTENIS

Cici: Velika trojka? Trenutno postoji jedan velikan, to je Novak

Stefanos Cicipas smatra da bi Danil Medvedev, Aleksandar Zverev i on mogli da budu ‘sljedeća Velika trojka’.

Na konstataciju da era Velike trojke – Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića prolazi, Cicipas je odgovorio:

– Trenutno postoji jedan velikan, to je Novak Đoković. On je i dalje najbolji teniser svijeta. Iza njega smo Medvedev, Zverev i ja. Možda bismo nas trojica mogli da budemo sljedeća Velika trojka. Čvrsto vjerujem u to da smo nas trojica, poslije Novaka, najbolji.

Đoković je ima 34 godine. Na pitanje koliko će još srpski teniser biti u vrhu, Grk je odgovorio:

– Niko ne zna. Siguran sam da će se još boriti za velike titule. U tenisu se dešavaju stvari koje niko nije očekivao. Da li ste mislili da će Federer igrati sa 40? Nisam ni ja. Ali uvjeren sam da će se vratiti na teren.

Cicipas iza sebe ima jedno grend slem finale – u borbi za titulu na Rolan Garosu je ove godine izgubio upravo od Novaka.

– Nivo na tim turnirima je nevjerovatno veliki. Svaki igrač iz Top 10 može do titule. Tenis je napredovao, fizički je sport. Morate da obratite pažnju na svaki detalj. Poenta je da sačuvate što više energije za naredne mečeve. Đoković je to pokazivao kroz cijelu karijeru, Medvedev sada na US openu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: cartel oil gummies
Back to top button