KOŠARKAREGION

Partizan preživio Laktaše, Igokea ispustila +14

Košarkaši Partizana savladali su Igokeu u Laktašima u debiju 10. kolu ABA lige sa 70:68.

Imala je Igokea 14 poena prednosti u finišu treće četvrtine, odbila prvi napad Partizana u posljednjoj, ali su se “crno-bijeli” vratili preko Dalasa Mura i Alena Smailagića, dok je Zek Ledej zakucavanjem poravnati na 63:63. Partizan je za manje od dva minuta napravio seriju 10:0. Uzvratio je trojkom Marko Jošilo, a trojkom odgovorio Kevin Panter, koji je potom sa linije penala doveo Partizan u prvom vođstvo od sredine drugog kvartala.

Domaći su izjednačili preko Dešona Stivensa (68:68). Odlučio je Dragan Bajić da ima posljednji napad, pa su domaći na liniju penala poslali Miloša Trifunovića, a potom je Taj Voler promašio trojku za pobjedu domaćih.

Najefikasniji u gostujućem timu bili su Smailagić sa 15 poena, Ledej sa 14 i Trifunović sa 12, dok je Jam Madar upisao 6 poena, 5 skokova i 4 asistencije. Na drugoj strani istakli su se Stivens i Voler sa po 18 poena, Marko Jošilo je dodao 11, a Markel Starks 9 i 8 asistencija.

Ekipa Željka Obradovića, koji je dobio ovacije pune dvorane, upisala je deveti trijumf i sa učinkom 9-1 na vrhu je tabele regionalnog takmičenja, dok Igokea ostala na pet trijumfa.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button