BIHRUKOMET

Borac može da ponovi uspjeh Bosne od prije deset godina ako ostane neporažen

Rukometaši Borca u subotu zatvaraju gotovo perfektan jesenji dio šampionata, a ukoliko bi se i iz Tuzle vratili neporaženi moglo bi se pričati o poduhvatu u pravom smislu te riječi.

Naime, punih deset godina je prošlo otkako je sarajevska Bosna polusezonu završila bez poraza, a sada je mladi banjalučki tim na 60 minuta od ponavljanja tog učinka. Prije starta sezone “crveno-plavima” niko nije davao šansu da budu na vrhu, a kamoli da ne dožive nijedan poraz. Utakmica po utakmica, pobjeda po pobjeda, uključujući remi u Vogošći i sve tako do 18. decembra. Nema sumnje da je posljednje iskušenje najteže moguće u ovom trenutku, jer je Sloboda od dolaska Siniše Markote nanizala remi i pet pobjeda.

– Nisam znao da na neki način možemo ući u istoriju i da se možemo pridružiti Bosni koja je u to vrijeme imala sjajan sastav. Čeka nas težak posao, ali mislim da nije nemoguće da na lijep način zaokružimo godinu. Sloboda je jako kvalitetan tim, lošije su ušli u utakmicu, ali se dolaskom Markote sve promijenilo. Zaigrali su novu odbranu, u dobroj su seriji i sigurno će biti vrlo motivisani da prekinu naš niz – rekao je srednji bek Banjalučana Marko Lukić.

Recept za pobjedu ekipa Mirka Mikića nije mijenjala od starta.

– Ključ je kao i do sada naša odbrana iz koje brzo krećemo u tranziciju i postižemo lake golove – naglasio je Lukić.

Dobra vijest za Mirka Mikića jeste da je Luka Knežević odradio posljednjih nekoliko treninga i da će biti spreman za derbi 15. kola.

– Uz pravi pristup i ambicije koje imamo, naravno da ćemo pokušati da napravimo što bolji rezultat i da ostanemo neporaženi. Međutim, prioritet će opet biti na našoj igri odnosno na načinu na koji odigramo utakmicu. Dogovorili smo se da će to biti sa maksimalnim zalaganjem i borbenošću, da pokušamo biti agresivniji i pametniji od njih i u tom slučaju, ako takvi budemo u “Mejdanu”, bićemo zadovoljni – rekao je Mikić.

Meč između Slobode i Borca m:tel na programu je u subotu sa početkom u 20.00 časova uz direktan prenos na BHT 1.

Rukometaši dobojske Sloge čekaju Iskru i imaju priliku da na lijep način završe turublentu polusezonu. Leotar gostuje Gradačcu i pokušaće da pobjedom ostane na drugo mjestu tabele.   

Bosna (V) – Krivaja (17.30), Maglaj – Izviđač (18), Sloga (D) – Iskra (18.30), Gračanica – Vogošća (18), Konjuh – MRK Sloga (GV) (19), Sloga (D) – Iskra, Gradačac – Leotar (19), Sloboda – Borac m:tel (20).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트 사이트
  2. Povratni ping: 티비위키
Back to top button