KOŠARKANBA

Jokić o MVP trci: Ko kaže da mi ne znači?

Srpski košarkaš Nikola Jokić i prethodne noći je odigrao odličnu utakmicu u NBA ligi. Pobjedi Denvera na Čikagom poslije produžetka (131:127) doprinio je sa 34 poena, 15 skokova i devet asistencija.

On je asistirao i Džamlu Mareju (34 poena) koji je pogodio trojku za trijumf.

“Imali smo spremnu akciju iz pikenrola, ali su oni zamenili čuvare, preuzeo me je niži igrač. Džamal nije mogao da se oslobodi i šutne, razmišljao sam da ja šutne trojku preko igrača, ali sam se ipak odlučio da odem na ulaz jer je ostalo dosta vremena. Video sam da je Jang zastao za trenutak i odlučio sam da ga ‘okrenem’ i dodam loptu Džamalu i on je fintirao i ostao usamljen na šutu za tri poena iz kornera. Do toga ne bi došlo da Faku nije ukrao loptu i to je bila glavna stvar”, rekao je Jokić, a prenio B92.

Denver je skoro cijelu utakmicu bio u zaostatku, u posljednjoj četvrtiti je bi na “minus 14” ali su Jokić i društvo uspjeli da naprave preokret i upišu pobjedu.

“Čikago je kontrolisao utakmicu, mi smo igrali loše, nešto je bilo pogrešno. Loša je bila energija, nismo dobro pričali, mašili smo otvorene šuteve… Ali, borili smo se, stigli smo 14 razlike i na kraju smo uveli meč u produžetak, koji je takođe bio gust. Kontrolisali smo utakmicu pred kraj regularnog dela i to smo uradili i u produžetku, zato smo i pobedili. Završili smo na kraju sa pobedom i to je bilo najbitnije za tim”.

Šta je rekao Kampacu u posljednjem napadu kada je Jokić ostao u odbrani na Lavinu?

 “Rekao sam mu da se malo odmakne, pošto bi se ‘upetljali’ u piku, a ja ne bih mogao da odbranim Lavina u punom sprintu, tačnije niko ne bi mogao. Zato sam mu rekao da se malo odmakne, kako ne bi mogao da uhvati taj zalet. To je bila komunikacija mene i Kampaca”.

Trener Majk Meloun i Nikolini saigrači su ubeđeni da je on MVP. Harison Vind ga je pitao kako se osjeća povodom toga, pošto kaže da mu individualne nagrade toliko i ne znače.

“Ko je rekao da mene to ne zanima, da mi ne znači? Šalim se, hteo sam samo da vidim tvoju reakciju”, našalio se Jokić i nastavio:

“To je lepo. Trener mi veruje, saigrači mi veruju. Uprava i vlasnici mi veruju, to je sjajno. Kada vas neko podržava i toliko veruju u vas, to mnogo znači. To je kul”.

Rezultati: Boston – Sakramento 96:107, Klivlend – San Antonio 110:116, Hjuston – Detroit 100:113, Memfis – Golden Stejt 103:116, Majami – Indijana 110:137, Orlando – Bruklin 121:113, Toronto – Juta 112:115, Denver – Čikago 131:127, Finiks – Minesota 113:101, Portland – Dalas 125:119.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button