ATPTENIS

Đoković bez finala, Karacev slavio nakon tri i po sata igre

Prvi teniser savijeta Novak Đoković poražen je u polufinalu Srbija opena u Beogradu, a bolji od njega nakon velike borbe bio je Rus Aslan Karacev.

Rus je slavio nakon tri sata i 26 minuta igre rezultatom 7:5, 4:6, 6:4 i tako se srpskom teniseru revanširao za poraz u polufinalu Australijen opena.

Tokom meča je viđeno čak 12 brejkova i 44 brejk šanse. Iako je Nole bolje počeo meč i poveo sa 3:0 Rus je uspio da povede sa 1:0 u setovima nakon 70 minuta bore na centralnom terenu Teniskog centra Novak.

Serija brejkova nastavljena je u drugom setu. Ponovo je Đoković stekao inicijalnu prednost, došao do 2:0, da bi Karacev u nastavku vezao četiri gema (dva brejka). Nakon 2:4 uslijedio je Novakov preokret. Četiri gema u nizu, tri fantastična poena na kraju desetog gema za izjednačenje u setovima.

U posljednjem setu su oba terenisa imala dosta brejk prilika ali uspješniji je bio Karacev koji će sutra u finalu igrati sa pobjednikom meč Mateo Beretini – Taro Danijel.

Blizanci iz Hrvatske Ivan i Matej Sabanov su u finalu dubla savladali Arijela Behara i Gonsala Eskobara sa 6:3, 7:6 (5).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button