KOŠARKA

Duel sa Mornarom odlučuje sa koje pozicije Igokea ide u plej – of

Košarkaši Igokee danas (18 časova) sa Mornarom igraju utakmicu 26. kola ABA lige koja će odlučiti sa koje pozicije aleksandrovački tim ide u plej – of, ali i ko će biti četvrti učesnik doigravanja.

Igokea je ranije obezbijedila plasman među četiri najbolje ekipe i ako pobijedi biće treća i igraće u polufinalu sa ekipom Budućnost Voli. U tom slučaju u plej – of bi kao četvrtoplasirana išla ekipa Cedevita Olimpija. Ako Mornar pobijedi biće treći, a Igokea četvrta i igraće sa prvoplasiranom Crvenom zvezdom.

“Mornar je tim koji je jedno vrijeme bio najozbiljniji kandidat za prvo mjesto, spletom okolnosti nije igrao na onom nivou na kojem je bio. Međutim, pobjedom protiv Budućnosti košarkaši Mornara su pokazali kakav su tim, da igraju dobru košarku i da dolaze u Laktaše da pobijede i da se plasiraju u plej-of. Možda prednost bude na našoj strani time što smo stvarno rasterećeni jer smo obezbijedili plasman u završnicu. Pokušaćemo pružiti dobru partiju, a otežavajuća okolnost je i to što duži period nismo igrali takmičarske utakmice što je uticalo i na našu formu pred meč. Daćemo sve od sebe i pokušaćemo pružiti što bolji otpor favoritu u ovoj utakmici ekipi Mornara”, rekao je Dragan Bajić, trener Igokee, prenosi sajt ABA lige.

Mihailo Pavićević, trener Mornara, uoči meča sezone istakao je:

“Da su ljudi iz ABA lige planirali da posljednje kolo bude što uzbudljivije ne bi uspjeli da režiraju ovakav završetak regularnog toka lige. Posljednja utakmiica u sezoni odlučuje o plasmanu u plej-of. Situacija se u finišu iz kola u kolo mijenjala – nekome na bolje, nekome na gore. I mi smo bili dio te klackalice. Poslije poraza od FMP-a nije dobro izgledalo, a da ne kažem poslije poraza od Cedevita Olimpije u Baru, gdje smo sveli šanse, maltene, na domen teorije. Međutim, potrudili smo se da se sjajnom partijom protiv Budućnosti vratimo u život i da ponovo ravnopravno konkurišemo za plej-of. Cedevita je poslije pobjede u Baru, bila gotovo siguran učesnik plej-ofa, poslije njenog poraza od Cibone, Igokea je sigurna, a ostala je dilema između nas i Cedevite. Izuzetno cijenimo ekipu Igokee koja je ove godine napravila izuzetan rezultat i u FIBA Ligi šampiona i u ABA ligi i, zaista, od sveg srca joj čestitam na tome, prije svega kolegi Bajiću.”

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button