KOŠARKANBA

MOGU LI DO ČUDA Dončić i Dalas raspucani, Ratnici još uvijek imaju sve u svojim rukama

Dalas Meveriksi su uspjeli da isbegnu čišćenje u finalu Zapada NBA lige. Dobili su četvrti meč u seriji protiv Golden Stejta 119:109 i sada je 3-1 u seriji za ekipu iz Kalifornije. Mevsi će probati da preokrenu rezultat u seriji u čemu im inače predstoji dug put. Nikada se u istoriji NBA plej-ofa nije desilo da tim koji gubi 3-0 dobije seriju.

Često su međutim na društvenim mrežama mediji uz ovu konstataciju stavljali sliku namrštenog Luke Dončića. Aludiraju tako na polufinalnu seriju u kojoj je Dalas gubio 3-2 ali je dobio ekipu Finiksa. Neki vjeruju da bi Dalas mogao opet da začini ovu seriju, a za tako nešto im je potrebno baš ono što se desilo u utorak.

Uz raspoloženog Dončića Dalas je imao još petoricu dvocifrenih. Fini-Smit je dodao 23 poena, Redži Bulok 18, Džjeln Branson 15, Maksi Kleber 13, a Spenser Dividi deset. Uz to Dalas je imao 20 trojki iz 43 šuta čime su razbili Voriorse.

Luka Dončić je imao 30 poena, 14 skokova i devet asistencija. Mevsi su inače sve vreme vodili i ni u jednom momentu nisu dozvolili Golden Stejtu da ima kontrolu rezultata.

Na drugoj strani Stef Kari je imao 20 poena i jedini se istakao kod Voriorsa, dok je Nemanja Bjelica sa klupe ušao na 15 minuta i dao je četiri poena. Imao je najveći +/- u timu. Voriorsi su napravili +18 sa njim na parketu.

Naredni meč je u četvrtak u hali Voriorsa, a tada će ova ekipa imati priliku da ovjeri prolaz u veliko finale. Inače 146 ekipa je u plej-ofu probalo da se vrati poslije deficita od 3-0, a samo su tri uspjele da izbore majstoricu. Ipak do sada se nikad nije desio preokret u seriji na četiri pobjede.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button