ATPTENIS

UVOD ZA AUSTRALIJAN OPEN Nadal igra na Junajted kupu

Rafael Nadal predvodiće reprezentaciju Španije u premijernom izdanju Junajted kupa, takmičenju koje je zamijenilo ATP kup.

Učestvovaće miks timovi iz 18 država sastavljeni od četiri teniserke i četiri tenisera. Sve počinje 29. decembra ove godine i igraće se 11 dana u Brizbejnu, Pertu i Sidneju. Biće ovo jedna od posljednjih provera uoči Australijan opena, prvog gren slema u sezoni. Nagradni fond je 15 miliona dolara.

 – Oduševljeni smo što će Nadal učestvovati. Vjerujem da će ovaj format zaživjeti i da ćemo imati mnogo interesantnih mečeva – istakao je direktor turnira Stiven Farou.

Prva zvijezda ženskog tima biće Paula Badosa, a već sada je poznato da prvi reket svijeta Karlos Alkaras neće biti na ovom takmičenju. Očekuje se da će u muškoj konkurenciji učestvovati Grk Stefanos Cicipas, Nijemac Aleksandar Zverev, Norvežanin Kasper Rud, Australijanac Nik Kirjosa.

Listu dama predvodi najbolja na svijetu Poljakinja Iga Švjontek, a tu su i Francuskinja Karolin Garsija, Grkinja Marija Sakari, Amerikanke Džesika Pegula i Medison Kiz.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button