GRAND SLAMTENIS

Đoković: Pričao sam sa trenerom dva i po dana

Osvajač Australijen opena Novak Đoković je nakon finala u razgovoru sa bivšim teniskim asovima Matsom Vilanderom i Barbarom Šet otkrio kako se pripremao za meč sa Danilom Medvedevim.

Na konstataciju Vilandera da je Đoković gotovo savršeno igrao, prvi teniser svijeta je rekao:

“Hvala, Mats. Tako je to, moraš da prilagodiš igru rivalu. Imao sam mnogo drugačijih opcija, izlazio sam napred, imao sam jasnu viziju šta je potrebno da radim. Pričao sam sa trenerom dva i po dana. Analizirali smo sve, pripremali se. Bio je zanimljiv meč, ali sam osećao da imam punu kontrolu od početka. On voli da igra u ritmu, ima jaku servu. Ključ je bio moj dobar ritern, imao je dosta laklih poena u truniru. Ne i večeras, uvek sam ga terao na udarac više. Ostajao sam u reliju sa njim, znao sam da to mogu. Imao sam varijacije u pravo vreme. Servis-volej nije prirodan za mene, jedino kao miks sa planom A u igri.”

Nole je istakao da je morao da se fokusira na oporavak nakon prethodnog meča i da se mentalno pripremi za finale.

“Sa timom sam to uradio zaista dobro. Iznenadio sam sebe prijatno”, istakao je Nole.

Razgovor nije mogao da prođe bez pitanja o izjavi Novaka Đokovića od prije nekoliko dana kada je rekao da još ne misli da prepusti poziciju mlađim igračima. O ovoj izjavi se dosta pričalo, čak i njegov današnji protivnik u finalu Australijen opena Danil Medvedev rekao da Nole nije mislio ništa loše kada je to izjavio. Sada je i Đoković govorio o tome.

“Nisam mislio da tom izjavom povredim mladu generaciju igrača niti da iskažem nepoštovanje. Sa svim što sam postigao ovde, zaslužio sam da imam malo više samopouzdanja. Stižu polako, tu su, polako preuzimaju scenu, ali ne dešava se još ono najvažnije. Vrh i dalje držimo Rafael Nadal i ja. Danil je tu, u toj sledećoj generaciji u kojoj su Zverev, Cicipas, Tim… Tu su, osvajaju velike titule, Rafa, Rodžer Federer i ja pokušavamo da im otežamo, iskustvo mi je i večeras pomoglo da bolje počnem meč”, rekao je Đoković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button