FUDBAL

Za svaki dan njegovog bolovanja, klub dobija 20.000 evra: Najmalerozniji igrač Barselone se povredio na EVRU

Fudbaler reprezentacije Francuske Usman Dembele zbog povrede koljena na utakmici grupne faze s Mađarskom završio je nastup na Evropskom prvenstvu.

Dembele je napustio nacionalni tim i čeka ga operacija, koja je zakazana za 28. jun u finskom Turku, nakon čega će biti jasnije koliko dugo će trajati oporavak, iako već postoje prognoze da bi na teren mogao da se vrati do zime.

Tokom odustva, Barselona će po pravilniku FIFA dobijati odštetu zbog njegove povrede, na dnevnoj bazi.

Prema pravilima koje je donio “Zaštitni program FIFA”, Barseloni, kao i svakom klubu čiji se igrač povrijedi tokom reprezentativnog odsustva, ova organizacija će isplaćivati 20.548 evra na dnevnom nivou. Odnosno, drugim riječima, Barselona će dobiti najviše 7.500.000 evra zbog povrede Dembelea.

Postoje i dva određena pravila kada je riječ o ovoj kompenzaciji, kao prvo, nadoknada se računa za utakmice koje se igraju od 1. januara 2019. godine, pa sve do Januara 2021. godine, odnosno decembra 2022. godine i okončanja Svjetskog prvenstva u Kataru. Takođe, da bi klub imao pravo na ovaj iznos, igrač mora da pauzira duže od 28 dana, a najduže do jedne godine.

Sredstva koja će obezbjediti FIFA, dobro će doći katalonskom klubu koji u posljednje vrijeme ne stoji kada najbolje kada su finansije u pitanju, te će moći da pokrije bar deo plate francuskog fudbalera, koji godišnje zarađuje oko 12.000.000 evra. Dnevno – 46.751 evro. Ovo nije prva Dembeleova povreda, naprotiv, on je odigrao 118 utakmica od dolaska u Barselonu, ali je propustio čak 86 zbog povreda. Dembele je na “Nou Kamp” stigao 2017. godine iz Borusije Dortmund, u transferu teškom 135 miliona evra.

(Blic Sport)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button