ATLETIKA

Ivana Španović pred Tokio “Moji najveći strahovi, izmišljeni neprijatelji” VIDEO

Ivana Španović je prije dvije večeri pobijedila na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu i u srijedu, 7. jula, putuje u Španiju na pripreme za Olimpijske igre koje 23. jula startuju u Tokiju.

Taj trijumf u glavnom gradu Švedske – skočila je 6,88 metara – mjesec dana pred jedno od najvažnijih takmičenja u karijeri, doživjela je vrlo emotivno.

Na Instagramu je podijelila snimak skoka iz Stokholma, a u opisu istog je napisala:

– Uzeta mjera skoku od 6.88m u Stokholmu. U minusu 2.4 sa vjetrom, u plusu 2.5 u kg, ali dovoljno za pobjedu. Iluzija o sigurnosti rasprsne se svaki put kao sjenke pod reflektorima na zaletištu. Moj cilj i ja. Stojimo jedan naspram drugog. Šest pokušaja od 60 sekundi da odigraš svoju najbolju ulogu pred oštrim sudom sudija. Crvena zastavica – moji strahovi, prestup – kritike, buka sa tribina – izmišljeni neprijatelji… Koliko si spreman na muk iz publike ili prestup?! Najbolje uloge odigrala sam kada nisam imala plan B. I kada padam, volim da padam unapred jer onda barem vidim gdje ću pasti. Ne dugujem nikome ništa… Zapravo, ovo što sledi dugujem samoj sebi. Zalijećem se ka cilju iz punog zaleta, pa šta bude… Znam samo da me nepoznato do sada nikada nije iznevjerilo – poruka je Ivane.

Ivana je podsjetila da je prevazišla tešku povredu, zbog koje je do sada skakala iz kraćeg zaleta, potvrdila je i veliku motivaciju da karijeru kruniše u Tokiju.

Sljedeće takmičenje u okviru Dijamantske lige održava se 9. jula u Monaku. Španovićeva u ovom trenutku u svojoj disciplini skok u dalj zauzima prvu poziciju.

Video možete pogledati OVDJE.

(Blic Sport)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button