BORILAČKI SPORTOVI

SPREMA SE SPEKTAKL Povratak kik boksa na velika vrata

Borilački sport vraća se na velika vrata u Republiku Srpsku, jer će Laktaši 8. oktobra biti domaćin revije u organizaciji Kluba borilačkih sportova Hektor. Hektor tim je dobio vjetar u leđa potreban za organizaciju vrhunskog događaja što je prepoznalo i ministartsvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Čedo Pantić spreman za meč dossadašnje karijere

Glavna uzdanica domaćeg kik boksa i po mnogima najbolji borac Balkana u svojoj kategoriji Čedo Pantić imaće priliku da napadne pojas u WAKO pro federaciji koji je ranije držao Draženko Ninić. Rival mu je aktuelni šampion Atanas Božilov iz Bugarske.

– Iskusniji je od mene, on je veteran ovog sporta. Mislim da je dovoljo držao pojas i vrijeme je da njegovo mjesto zauzme neko mlađi. Željan sam mečeva, već dugo nisam ušao u ring. Spremao sam se šest mjeseci, zbogo korone sam morao da propustim Megdan i sada se vraćam u formu kako bih na vrhuncu dočekao borbu protiv Božilov – rekao je Pantić.

Tim menadžer Hektor tima Dejan Srdić naglasio je značaj ovog projekta jer smatra da je ovo početak nečeg velikog na našim prostorima.

– Zaključak ovog sastanka je da borilački sport očekuje bolja budućnost. Cilj je da našu ideju razvoja sprovedemo u djelo. Revija koja nas očekuje je samo prvi korak i želimo da opravdamo naš rad iza scene. Kompletan projekat može da se ostvari ukoliko ga institucije i javnost podrže na pravi način – rekao je Srdić.

Ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović je nakon današnjeg sastanka rekla da će u budućnosti zajedno raditi na promociji i popularizaciji borilačkog sporta.

– Razgovorali smo o razvoju borilačkog sporta i šta bismo mogli uraditi povodom toga. Ministarstvo je dalo podršku povodom organizacije ovog događaja. Vidjeli smo da u okruženju ovaj sport raste, mi smo tu da pratimo njihove korake i radimo na popularizaciji – rekla je Davidovićeva.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button