VATERPOLO

DELFINI NEK VAM JE SA SREĆOM Filipović: Savršen kraj je da ponovimo uspeh iz Rija

Kapiten vaterpolista Srbije Filip Filipović, razgovarao je sa novinarima uoči starta Olimpijskih igara u Tokiju.

On je rekao da bi bilo idealno kada bi momci ponovili uspjeh iz Rija 2016. godine.

– Znamo kakav smo pritisak stavili sebi u Riju, ova generacija imala je imperativ osvajanja zlata i sada kad se opraštamo bilo bi idealno da ponovimo taj uspjeh. Znali smo svi da po kvalitetu i prikazanim utakmicama i rezultatima, logičan slijed jeste da se u Riju završi kako jeste, hvala Bogu. Ali znamo i svi kako je počelo. Zahvaljujući nama prije svega, bili smo najveći krivci, zagorčali smo sebi put do četvrtfinala. Volio bih da se sve ponovi, ali u sportu se ne ponavlja tako lako – izjavio je Filipović na zvaničnoj konferenciji srpskog olimpijskog tima u Tokiju.

On je dodao i da je svjestan da je ovo poslednja velika šansa ove generacije.

– Većina nas će završiti reprezentativne karijere poslije ovoga i svima je cilj da ostavimo srce u bazenu i pokažemo sve. Nismo jedini koji se pitaju na turniru. U Tokiju je još veća konkurencija, neće biti lako, s obzirom na to da nam je posljednjih osam utakmica. Želimo da svaki sekund bude vrijedan toga i nemamo šta da izgubimo – kaže Filip.

Kada je u pitanju startni duel protiv Španije, koja je u posljednje vrijeme dobijala neke važne utakmice, Filipović je istakao da nisu bauk.

– Dosta je bilo priče o Špancima, sjajna su generacija sa impozantnim rezultatima posljednjih godina, ali još ništa nisu osvojili i to je generacija koja dolazi. Imali smo sa njima par utakmica koje smo mogli da okrenemo, ali to je prošlost, nebitno. Spremni smo, vidjećemo koliko – zaključio je Filipović.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button