RVANJE

Datunašvili: Srećan sam, Srbija je moja kuća – idemo po zlato u Parizu

Srpski rvač Zurab Datunašvili stigao je u Beograd i iznio utiske poslije osvojene bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Zurab je donio šestu medalju Srbiji na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je osvojio bronzanu medalju u rvanju grčko-rimskim stilom do 87 kilograma.

Srpski rvač je u repasažu za bronzu pobijedio hrvatskog borca Ivana Hukleka rezultatom 6:1.

Iz Tokija je u petak ujutru stigao na aerodrom Nikola Tesla, gdje je održana konferencija za novinare.

– Srećan sam, dobro se osjećam, sanjao sam medalju. Pravio sam taktičke greške u prvom kolu, iako sam ga pobijedio na Evropskom prvenstvu. Na kraju sam zadovoljan bronzom. Plan je da u Parizu uzmemo zlato. Srbija je moja kuća – rekao je Datunašvili.

Jasan je bio i njegov trener Stojan Dobrev.

– Ovo je jako dobar trenutak za nas, ovo je istorija za srpsko rvanje. Srećan sam zbog Zurabija. Došao je iz Gruzije, dali smo mu priliku. Trenutno naš tim ima dobre rvače. Ovo je bilo jako teško takmičenje. Mate Nemeš je bio jako spreman, ali nije imao sreće u žrijebu. U prvom kolu je ispao i olimpijski pobjednik. U ovom takmičenju se ništa ne zna – rekao je Dobev.

Drugi trener, Vojislav Trajković:

– Znali smo da će prva borba biti najteža i da će pobjednik biti olimpijski šampion. Bili smo poslije sigurni da će proći do finala, bio je koncentrisan – rekao je Trajković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button