ATPTENIS

Medvedev: Najbolja priprema za US open je što više pobjeda

Poslije pobjede nad Džonom Iznerom 6:2, 6:2 u polufinalu Rodžers kupa, ruski teniser Danil Medvedev kaže da je prethodnih godina najviše napredovao na fizičkom planu.

– Naravno da sam očekivao težak posao na riternu. Moram da budem iskren, mislim da ga je nešto mučilo, ne znam šta, jer ga nisam pitao. Možda je bilo i do uslova… Sa svoje strane sam uradio šta je trebalo, u razmjenama sam probao da ga držim pod pritiskom, a i odlično sam servirao – kaže Medvedev i dodaje:

– Ranije, meč u tri seta koji sam imao sa Hurkačom bi mi upropastio turnir. Zato sam prethodnih godina mnogo radio na fizičkoj spremi i kondiciji. Sada sam bio 100 posto svjež, mogao sam još jedan meč da odigram. Takođe, slemovi pomažu – kada odeš daleko na nekom slemu, onda mečevi u dva dobijena seta djeluju lako fizički.

US open, na kojem je Medvedev bio vicešampion 2019. godine, počinje 30. avgusta.

– Naravno da na neki način mislim o US openu, ali nemam nikakvih hroničnih problema fizičkih, pa nema razloga da se štedim. Najbolja priprema za US open jeste da dobijem što je moguće više mečeva. Neću igrati u nedjelji pre Njujorka.

Finale Medvedev – Rejli Opelka na programu je od 22.00 po srednjoevropskom vremenu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button