ATPTENIS

„Novak je promijenio izgled tenisa“

Novaka Đokovića od 30. avgusta očekuje nastup na US Openu, a turnir u Njujorku prvi reket svijeta dočekaće uz još jedno veliko priznanje.

Bivši američki teniser Endi Rodik je u intervjuu datom kanalu „Tenis“ govorio 13. avgusta, na Dan ljevorukih, o najuticajnijim igračima koji su igrali lijevom rukom, a posebno je apostrofirao Rafaela Nadala kao najtežeg protivnika.

– Rafa nije uobičajeni ljevoruki teniser, bar kada je servis u pitanju. Kada kažete ljevoruki serveri, na pamet padaju Felisijano Lopez, Greg Rusedski, čak je i Goran Ivanišević bio ‘davež’, ali Rafa je uvijek imao način kako da se izvuče. Čak i ako promaši i loptica bude kratka, svejedno ide gore, i nemate onda pretjerano dobre opcije, posebno jer ne možete samo da je pošaljete preko linije. Bilo je teško za mene – rekao je Rodik prilikom komentara mečeva protiv Nadala.

No, potom je uslijedio kompliment za Đokovića:

– Mislim da je Novak zaista promijenio igru, jer ima sposobnost da preusmjeri lopticu gdje želi sa velikom preciznošću – rekao je Rodik.

Još uvek nije poznato da li će Nadal zaigrati na US Openu, s obzirom na to da se nalazi u Španiji na pregledima, dok će Đoković probati da osvoji 21. grend slem i da se osami na vrhu vječne liste. Nadal i Federer imaju po 20 trofeja sa četiri najvažnija turnira.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: cliquez pour plus
Back to top button