EVROPSKE LIGEFUDBAL

POČINJE SERIJA A Navijači će na jedno gostovanje morati da idu – gondolom

Manje od 40 dana nakon trijumfa Italijana na Evropskom prvenstvu, kreće Serija A, koja je prošle sezone bila najefikasnija među pet najjačih liga u Evropi.

Početak je zakazan za danas u 18.30, kada će aktuelni prvak Inter dočekati Đenovu, dok će se istovremeno na stadionu “Bentegodi” sastati Verona i Sasuolo. Dva sata i 15 minuta kasnije igraju Empoli – Lacio i Torino – Atalanta.

Četiri meča zakazana su za nedjelju, još dva za ponedjeljak… Stadioni će, za početak, zbog covid-mjera biti otvoreni za publiku sa 50 odsto kapaciteta.

Serija A je u procesu povratka nekadašnjeg sjaja, koji traje već nekoliko godina, i to vrlo uspješno. Iako su “romantične” devedesete, kada se na Apeninima igrao ubjedljivo najbolji fudbal u Evropi, kada su u Italiju dolazili najbolji fudbaleri na svijetu – davno prošla vremena, “kalčo” je posljednjih godina postao ponovo privlačan za široke fudbalske mase.

Osim što je sve kvalitetnija, Serija A će povratkom Venecije u društvo najboljih poslije 19 godina na neki način biti i najegzotičnija. Naime, navijači koji požele da dođu na stadion “Pjerluiđi Penco” kapaciteta 7.420 mjesta moraće da dođu – gondolom. Domaći navijači su naviknuti na ovo neobično prevozno sredstvo na put do stadiona, a gostima će sigurno biti jedinstveno iskustvo. Venecija u prvom kolu gostuje Napoliju, a u drugom dočekuje. Zbog radova na stadionu Venecija će biti domaćin tek u šestom kolu kada će ugostiti Torino.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button